Gecen kis Instant Pot'da limon otlu tavuk pisirmistim. Bugun karsima daha degisik bir tarif cikti. Hem tavugu hem limon otunu cok seven biri olarak yeni tarif burada:
- 4 tavuk baldiri (yaklasik 1/2 kg)
- 1/2 limon otu (sadece beyaz kismi)
- 4 dis sarmisak
- 2 Thailand chilisi (aci biber de olur)
- 1 buyuk arpacik sogani
- 2 yemek kasigi sivi yag
Sos:
- 2 yemek kasigi Fish Sauce (Amazon'da var)
- 2 yemek kasigi seker
- 1/4 tatli kasigi karabiber
Garnitur:
- Cilantro
- Yasemin pilavi (normal pilav da olabilir)
- Salatalik (ince dogranmis)
Yapilisi:
- Eger tavuk baldirlariniz kemiksiz degilse, kemiklerini cikarin. Daha sonra eti kusbasi seklinde dograyin.
- Limon otunun beyaz kisimlarinin uzerinde olan ilk iki cemberi kesip atin. Limon otlarini ince ince dograyin.
- Sarmisak, chili ve arpacik soganlarini ince ince dograyin.
- Sosu icin olan Fish sosunu, seker ve karabiberi karistirin.
- Bir buyuk tavayi iyice isitip icine yag ekleyin. Tavuklari derileri asagiya gelecek sekilde tavaya ekleyip 5 dakika kizartin. Tavuklari cevirip obur yuzlerini 1-2 dakika pisirin.
- Tavaya limon otu, sarmisak, chili ve arpacik soganlarini ekleyin. 1-2 dakika pisirin. Uzerine sosu dokup 1 dakika kadar karistirarak pisirin.
- Yasemin pilavi, salatalik dilimleri ve cilantro ile servis edin.
Comments
Post a Comment