Vietnam Usulu Limon Otlu Tavuk

Gecen kis Instant Pot'da limon otlu tavuk pisirmistim. Bugun karsima daha degisik bir tarif cikti. Hem tavugu hem limon otunu cok seven biri olarak yeni tarif burada:

- 4 tavuk baldiri (yaklasik 1/2 kg)

- 1/2 limon otu (sadece beyaz kismi)

- 4 dis sarmisak

- 2 Thailand chilisi (aci biber de olur)

- 1 buyuk arpacik sogani

- 2 yemek kasigi sivi yag

Sos:

- 2 yemek kasigi Fish Sauce (Amazon'da var)

- 2 yemek kasigi seker

- 1/4 tatli kasigi karabiber

Garnitur:

- Cilantro

- Yasemin pilavi (normal pilav da olabilir)

- Salatalik (ince dogranmis)

 

Yapilisi:

  1. Eger tavuk baldirlariniz kemiksiz degilse, kemiklerini cikarin. Daha sonra eti kusbasi seklinde dograyin.
  2. Limon otunun beyaz kisimlarinin uzerinde olan ilk iki cemberi kesip atin. Limon otlarini ince ince dograyin.
  3. Sarmisak, chili ve arpacik soganlarini ince ince dograyin.
  4. Sosu icin olan Fish sosunu, seker ve karabiberi karistirin.
  5. Bir buyuk tavayi iyice isitip icine yag ekleyin. Tavuklari derileri asagiya gelecek sekilde tavaya ekleyip 5 dakika kizartin. Tavuklari cevirip obur yuzlerini 1-2 dakika pisirin.
  6. Tavaya limon otu, sarmisak, chili ve arpacik soganlarini ekleyin. 1-2 dakika pisirin. Uzerine sosu dokup 1 dakika kadar karistirarak pisirin.
  7. Yasemin pilavi, salatalik dilimleri ve cilantro ile servis edin.



Comments