Ege Usulu Terbiyeli Etli Enginar Yemegi




Is yerinden emekli bir arkadas evinin bahcesinde dereotu yetistiriyormus. Is yerinden bir hoca arkadasla cuma gunu evine gidip dereotu topladik. Dereotunun bir kismini arkadasim Derya'ya verdim. O da kaynanasinin tarifi olan bir enginar yemegi yapacakmis. 3-4 gun sonra pisirmis getirdi, o kadar hosuma gitti ki ben de malzemesini alip pisirdim. Enfes oldu, eksiyi seviyorsaniz. Enginarin sagliga cok yarari varmis. Kolestrolu dusuruyormus, karacigerdeki bilelari atiyormus, sekeri duzenliyormus. Vucuttaki odemi atiyormus. Hem saglikli olalim, hem de lezzetli yemekler yiyelim. Tarif asagida:

- 1 orta boy sogan (yemeklik dogranmis)
- 2 orta boy konserve taze enginar (dorde kesilmis)
- 750 gr kusbasi et
- 2 kucuk limonun suyu
- 1 yumurta
- 1 demet dereotu (ince kiyilmis)
- zeytinyagi
- tuz

Yapilisi:
  1. Biraz zeytinyaginda soganlari oldurelim. Daha sonra kusbasi dogranmis kuzu etimizi hafif ateste pisirelim.
  2. Enginar ile 1.5 bardak suyu ekleyelim. 15-20 dakika pisirelim.
  3. 2 kucuk limonun suyunu sikalim ve cirpilmis yumurtaya ekleyip beraber cirparak terbiyeyi hazirlayalim
  4. Terbiyeyi atesteki yemege karistirarak ekleyelim ve bir tasim kaynatalim.
  5. Tencerenin altini kapatip, ince kiyilmis dereotu ile istege gore tuz ekleyelim.
Afiyet, bal, seker olsun!

Comments