Instant Pot'ta Akdeniz Usulu Kuzu Incik

Bu tarif de Amy + Jacky'den. Enfes oldu. Charleston'da guzel bir restoranda yedigim kuzu incigi hic aratmadi, kendimi master sef gibi hissettim :-) Et kemikten kendiliginden ayriliyor ve agizda dagiliyor.





Iste tarif:

- 4 kuzu incigi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 sogan (piyazlik dogranmis)
- 8 adet sarmisak (ince dogranmis)
- 2 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi tarcin
- 1/2 tatli kasigi zerdecal
- 1/2 tatli kasigi kisnis tozu
- 1 kupa tavuk suyu 
- 2 adet domates (sekize bolumnus)
- tuz ve karabiber

Yapilisi:
  1. Instant Pot'i Saute ayarinin "More" opsiyonuna getirin. "Hot" yazisi gelince 2 kasik zeytinyagiyla celik tencerenin dibini yaglayin. 
  2. Incik parcalarini kagit havlu ile kurulayin. Bir tarafina karabiber ve tuz ekleyin. Bu tarafi altta kalacak sekilde incik parcalarini Instant Pot'a yerlestirin. 5 dakika etleri muhurleyin. Etin obur tarafina da karabiber ve tuz ekleyin. Bu tarafi da 5 dakika muhurleyin. (Benim Instant Pot 6 quarts oldugu icin 4 incigi iki seferde muhurleyebildim). 
  3. Etleri bir kenara alin. Tencerenin dibine soganlari ekleyin ve 3 dakika yumusayana kadar karistirarak pisirin. Sarmisak ve geri kalan baharatlari ekleyin, 1 dakika karistirarak kavurun. 
  4. 1 kupa tavuk suyunu ekleyin. Tahta bir kasikla celik tencerenin dibini temizleyerek karistirin. Tencerenin dibine yapisan parcalar sosa tat veriyor. 
  5. Kuzu inciklerini bu sosun uzerine ekleyin. Uzerine domatesleri yayin. 36 dakika High Pressure'da pisirin (benim Instant Pot'ta "Meat/Stew" opsiyonu var, ben onda pisirdim). 15 dakika dogal basinc cikarmak icin bekleyin. Sonra dudugunu acin. 
  6. Etleri bir tabaga alin. Sosu istediginiz kivama gelecek sekilde "Saute" opsiyonunda kaynatin. Ben yarim saat kaynattim.
Amy + Jackie bu yemegin bir gun bekledikten sonra daha lezzetli oldugunu yazmis. Bir gun onceden pisirin.

Yanina buharda pismis sebze ve kuskus yada patates puresi iyi gider.




Kaynak: https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-lamb-shank/


Comments