Bu tarif de Amy + Jacky'den. Enfes oldu. Charleston'da guzel bir restoranda yedigim kuzu incigi hic aratmadi, kendimi master sef gibi hissettim :-) Et kemikten kendiliginden ayriliyor ve agizda dagiliyor.
Iste tarif:
- 4 kuzu incigi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 sogan (piyazlik dogranmis)
- 8 adet sarmisak (ince dogranmis)
- 2 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi tarcin
- 1/2 tatli kasigi zerdecal
- 1/2 tatli kasigi kisnis tozu
- 1 kupa tavuk suyu
- 2 adet domates (sekize bolumnus)
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
Yanina buharda pismis sebze ve kuskus yada patates puresi iyi gider.
Kaynak: https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-lamb-shank/
Iste tarif:
- 4 kuzu incigi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 sogan (piyazlik dogranmis)
- 8 adet sarmisak (ince dogranmis)
- 2 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi tarcin
- 1/2 tatli kasigi zerdecal
- 1/2 tatli kasigi kisnis tozu
- 1 kupa tavuk suyu
- 2 adet domates (sekize bolumnus)
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
- Instant Pot'i Saute ayarinin "More" opsiyonuna getirin. "Hot" yazisi gelince 2 kasik zeytinyagiyla celik tencerenin dibini yaglayin.
- Incik parcalarini kagit havlu ile kurulayin. Bir tarafina karabiber ve tuz ekleyin. Bu tarafi altta kalacak sekilde incik parcalarini Instant Pot'a yerlestirin. 5 dakika etleri muhurleyin. Etin obur tarafina da karabiber ve tuz ekleyin. Bu tarafi da 5 dakika muhurleyin. (Benim Instant Pot 6 quarts oldugu icin 4 incigi iki seferde muhurleyebildim).
- Etleri bir kenara alin. Tencerenin dibine soganlari ekleyin ve 3 dakika yumusayana kadar karistirarak pisirin. Sarmisak ve geri kalan baharatlari ekleyin, 1 dakika karistirarak kavurun.
- 1 kupa tavuk suyunu ekleyin. Tahta bir kasikla celik tencerenin dibini temizleyerek karistirin. Tencerenin dibine yapisan parcalar sosa tat veriyor.
- Kuzu inciklerini bu sosun uzerine ekleyin. Uzerine domatesleri yayin. 36 dakika High Pressure'da pisirin (benim Instant Pot'ta "Meat/Stew" opsiyonu var, ben onda pisirdim). 15 dakika dogal basinc cikarmak icin bekleyin. Sonra dudugunu acin.
- Etleri bir tabaga alin. Sosu istediginiz kivama gelecek sekilde "Saute" opsiyonunda kaynatin. Ben yarim saat kaynattim.
Yanina buharda pismis sebze ve kuskus yada patates puresi iyi gider.
Kaynak: https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-lamb-shank/
Comments
Post a Comment