Bu tarifi babama bakan Larisa'dan aldim. Cok lezzetli ve kolay. Bir tek tavuklari ufak ufak didiklemek zaman aliyor. Sukran gununden artan hindi ile arkadaslara yaptim, buyuk sukse yaratti :) Turk damak lezzetine cok uygun. Icindeki dereotu cok guzel bir tat katiyor.
- 1/2 kilo tavuk gogsu
- 1 buyuk turp
- tuz
- Mayonez
- 1/2 demet dereotu (ince kiyilmis)
Yapilisi
Not: Ayrica tuz atmaya gerek yok cunku turpun tuzu yetiyor. Tuz eklerken dikkatli olun; turplari tuzlu kullanacagimiz icin bir kasiktan fazla tuz kullanmayin.
- 1/2 kilo tavuk gogsu
- 1 buyuk turp
- tuz
- Mayonez
- 1/2 demet dereotu (ince kiyilmis)
Yapilisi
- Tavuk gogsunu haslayin
- Turpu rendeleyin ve uzerine bol tuz dokun ve en az yarim saat bekletin
- Haslanan tavuk goguslerini kucuk kucuk didikleyin (Ben turp rendesi buyuklugunde didikledim)
- Rendelenmis ve tuz ile bekletilmis turpu elinizde kucuk toplar haline getirip suyunu sikin.
- Turplari, ince kiyilmis dereotunu didiklenmis tavuga ekleyin ve icine alabildigi kadar mayonez ekleyip iyice karistirin.
Not: Ayrica tuz atmaya gerek yok cunku turpun tuzu yetiyor. Tuz eklerken dikkatli olun; turplari tuzlu kullanacagimiz icin bir kasiktan fazla tuz kullanmayin.
Comments
Post a Comment