Gurcu Usulu Turplu Tavuk Salatasi

Bu tarifi babama bakan Larisa'dan aldim. Cok lezzetli ve kolay. Bir tek tavuklari ufak ufak didiklemek zaman aliyor. Sukran gununden artan hindi ile arkadaslara yaptim, buyuk sukse yaratti :) Turk damak lezzetine cok uygun. Icindeki dereotu cok guzel bir tat katiyor.

- 1/2 kilo tavuk gogsu
- 1 buyuk turp
- tuz
- Mayonez
- 1/2 demet dereotu (ince kiyilmis)

Yapilisi
  1. Tavuk gogsunu haslayin
  2. Turpu rendeleyin ve uzerine bol tuz dokun ve en az yarim saat bekletin
  3. Haslanan tavuk goguslerini kucuk kucuk didikleyin (Ben turp rendesi buyuklugunde didikledim)
  4. Rendelenmis ve tuz ile bekletilmis turpu elinizde kucuk toplar haline getirip suyunu sikin.
  5. Turplari, ince kiyilmis dereotunu didiklenmis tavuga ekleyin ve icine alabildigi kadar mayonez ekleyip iyice karistirin.

Not: Ayrica tuz atmaya gerek yok cunku turpun tuzu yetiyor. Tuz eklerken dikkatli olun; turplari tuzlu kullanacagimiz icin bir kasiktan fazla tuz kullanmayin.

Comments