Asya Usulu Red Snapper

 Gecen hafta WholeFoods'da alisveris yaparken Red Snapper'in Prime uyelerine indirimli oldugunu gordum ve bir butun red snapper aldim. Daha once degisik yollarla pisirmistik. Bu seferki balik buyuk oldugu icin firinda pisirmek en uygun yontem oldu. Ben red snapper'i pisirdim ama ayni usulde baska buyukce baliklari da pisirebilirsiniz. 


 

- 1 red snapper baligi (1.5-2 kg kadar)

- 1/4 kupa cilantro (ince dogranmis)

- 2 adet yesil sogan (incecik dogranmis)

- 1 sarmisak (ufak kupler halinde dogranmis)

- 2 yk zencefil (pure halinde)

- 1 tk susam yagi

- 2 yk aycicek yada misir yagi (yarisi harca, yarisi baligin uzerine)

- tuz ve karabiber

Yapilisi:

  1. Baligi yikayin ve kurulayin. Icini ve disini tuz ve karabiber ile hafif ovun
  2. Cilantro, yesil sogan, sarmisak, zencefil ve susam yagi ile 1/2 yk aycicek yada misir yagini karistirin,
  3. Baligin iki tarafina bes adet bes santin uzunlugunda kucuk kesikler atin. Kesikler baligin orta kilcigini gecmesin.
  4. Bu delikleri hazirladiginiz harcla doldurun. Geri kalar yag ile de baligi yaglayin
  5. Baligi karninin uzerinde oturtun ve onceden isinmis 204 derece (400 derece Fahreinheit) firinda 30 dakika pisirin.

 Ben yaninda greyfrutlu yerelmasi ile servis ettim. 



Afiyetler olsun.


Kaynak: https://www.foodandwine.com/recipes/roasted-whole-red-snapper

Comments