Greyfrutlu Yerelmasi

- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 buyuk sogan (yemeklik dogranmis)
- 1/2 kilo yer elmasi (soyulmus, kucuk parcalara ayrilmis ve limonlu suyun icinde bekleyen)
- 1 kucuk havuc (soyulup, kucuk halka seklinde dogranmis)
- 3 avuc pirinc
- 1 cay kasigi seker
- 1 greyfurt suyu
- Dereotu (ince kiyilmis)

Yapilisi
  1. Celik tencereyi zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi isininca sogani ekleyip seffaflasincaya kadar pisirin.
  2. Yer elmasi ve havuclari ekleyip 5 dakika ara sira karistirarak orta ateste pisirin.
  3. Greyfurt suyunu, tuz, seker ve pirinci ekleyin. Yemegin uzerine kadar gelecek sekilde sicak su ekleyip, yer elmalari yumusana kadar pisirin.
  4. Ister sicak, ister soguk yiyin. Servis ederken uzerine ince kiyilmis dereotu ekleyin.

Cok guzel oldu, ellerime saglik. Tabak tabak yedim :)


 

Comments