- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 buyuk sogan (yemeklik dogranmis)
- 1/2 kilo yer elmasi (soyulmus, kucuk parcalara ayrilmis ve limonlu suyun icinde bekleyen)
- 1 kucuk havuc (soyulup, kucuk halka seklinde dogranmis)
- 3 avuc pirinc
- 1 cay kasigi seker
- 1 greyfurt suyu
- Dereotu (ince kiyilmis)
Yapilisi
Cok guzel oldu, ellerime saglik. Tabak tabak yedim :)
- 1 buyuk sogan (yemeklik dogranmis)
- 1/2 kilo yer elmasi (soyulmus, kucuk parcalara ayrilmis ve limonlu suyun icinde bekleyen)
- 1 kucuk havuc (soyulup, kucuk halka seklinde dogranmis)
- 3 avuc pirinc
- 1 cay kasigi seker
- 1 greyfurt suyu
- Dereotu (ince kiyilmis)
Yapilisi
- Celik tencereyi zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi isininca sogani ekleyip seffaflasincaya kadar pisirin.
- Yer elmasi ve havuclari ekleyip 5 dakika ara sira karistirarak orta ateste pisirin.
- Greyfurt suyunu, tuz, seker ve pirinci ekleyin. Yemegin uzerine kadar gelecek sekilde sicak su ekleyip, yer elmalari yumusana kadar pisirin.
- Ister sicak, ister soguk yiyin. Servis ederken uzerine ince kiyilmis dereotu ekleyin.
Cok guzel oldu, ellerime saglik. Tabak tabak yedim :)
Comments
Post a Comment