Bu sabah canim kahvaltiya patates kizartmasi cekti. Tam hazirlayacakken dun okudugum bir tarif aklima geldi ve kalorileri azaltmak icin firinda yapmaya karar verdim.
- 2 adet orta boy patates (ince dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- 1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
- 1 cay kasigi pul biber
- 1 cay kasigi kimyon
- Istege gore tuz
Yapilisi
1- Daha once Baharatli Patates Kizartmasi tarifi vermistim. Ama bu tarif daha pratik ve lezzeti kizarmis patatese daha yakin.
2 - ABD'de kirmizi kabuklu patates var, ben bu patatesi kullandim.Siz istediginiz turden patatesi kullanabilirsiniz.
- 2 adet orta boy patates (ince dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- 1 cay kasigi taze cekilmis karabiber
- 1 cay kasigi pul biber
- 1 cay kasigi kimyon
- Istege gore tuz
Yapilisi
- Dilimlenmis patatesi geri kalan malzemelerle harmanlayalim.
- Bir tepsinin altina parsomen kagidiyla kapatip, uzerine patateslerimizi yayalim.
- 200 derece (400 - Fahreinheit) firinda yaklasik 15 dakika pisirin.
1- Daha once Baharatli Patates Kizartmasi tarifi vermistim. Ama bu tarif daha pratik ve lezzeti kizarmis patatese daha yakin.
2 - ABD'de kirmizi kabuklu patates var, ben bu patatesi kullandim.Siz istediginiz turden patatesi kullanabilirsiniz.
Comments
Post a Comment