Baharatli Patates Kizartmasi

Bu aksam haslanmis tavugun yanina baharatli patates kizartmasi yaptim. Esim cok sevdi, son parcayi yemek icin birbirimizle yaristik, o kazandi :) 

- 4 orta boy sari patates (soyulmus ve elma seklinde dogranmis)
- 1 ck kori
- 1 ck toz biber
- 1 ck pul biber
- 1 ck sarmisak tuzu
- 3 yk galeta unu (ben kizartma tozu kullandim)
- 2 ck tuz

Yapilisi:
  1. Patatesleri derin bir tencereye yerlestirin. Patateslerin ustunu gececek kadar su doldurun. Orta ateste patatesleri haslamaya baslayin. Su kaynadiktan sonra yaklasik olarak 5 dakika daha pisirip, tencerenin altini kapatin.
  2. Bir tencere dolusu patatesi suzgece alin. Kaynar suyu akittiktan sonra yaklasik bir dakika soguk suyun altinda tutun, sonra bir kenarda suyu suzulecek bir sekilde soguyana kadar birakin.
  3. Bir derin kapakli kapta patates disindaki malzemeleri karistirin. Soguyan patatesleri ekleyip, kabin kapagini kapatip sallayaraktan patateslerin karisimla iyice kaplanmasini saglayin.
  4. Genis bir tavayi iki parmak zeytinyagi ile doldurun. Zeytinyagi isininca patatesleri ekleyin. Yaklasik olarak 8 dakika ara sira karistirarak kizartin.
  5. Sicak olarak servis edin.

Comments