Bu aksam haslanmis tavugun yanina baharatli patates kizartmasi yaptim. Esim cok sevdi, son parcayi yemek icin birbirimizle yaristik, o kazandi :)
- 4 orta boy sari patates (soyulmus ve elma seklinde dogranmis)
- 1 ck kori
- 1 ck toz biber
- 1 ck pul biber
- 1 ck sarmisak tuzu
- 3 yk galeta unu (ben kizartma tozu kullandim)
- 2 ck tuz
Yapilisi:
- 4 orta boy sari patates (soyulmus ve elma seklinde dogranmis)
- 1 ck kori
- 1 ck toz biber
- 1 ck pul biber
- 1 ck sarmisak tuzu
- 3 yk galeta unu (ben kizartma tozu kullandim)
- 2 ck tuz
Yapilisi:
- Patatesleri derin bir tencereye yerlestirin. Patateslerin ustunu gececek kadar su doldurun. Orta ateste patatesleri haslamaya baslayin. Su kaynadiktan sonra yaklasik olarak 5 dakika daha pisirip, tencerenin altini kapatin.
- Bir tencere dolusu patatesi suzgece alin. Kaynar suyu akittiktan sonra yaklasik bir dakika soguk suyun altinda tutun, sonra bir kenarda suyu suzulecek bir sekilde soguyana kadar birakin.
- Bir derin kapakli kapta patates disindaki malzemeleri karistirin. Soguyan patatesleri ekleyip, kabin kapagini kapatip sallayaraktan patateslerin karisimla iyice kaplanmasini saglayin.
- Genis bir tavayi iki parmak zeytinyagi ile doldurun. Zeytinyagi isininca patatesleri ekleyin. Yaklasik olarak 8 dakika ara sira karistirarak kizartin.
- Sicak olarak servis edin.
Comments
Post a Comment