Bu gunlerde degisik Yunan tarifleri deniyorum. Pirasali et yemegi harika cikinca, damak tatlarimiz benzeyince Yunan mutfagini daha dikkatli takip etmeye basladim
- 1 yesil sogan
- 1 dis sarmisak
- 1 kucuk kuru sogan (tarif kirmizi sogan diyordu, ben normal sogan kullandim)
- 1/2 kg koyun kiymasi
- 3-4 yemek kasigi galeta unu (tarifin orijinalinde ekmek kirintisi diyordu)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/3 tatli kasigi karabiber
- 1/4 tatli kasigi muskat (nutmeg)
- 1/3 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi coriander
- 3-4 yaprak taze nane (ince dogranmis)
- 3-4 sap maydanoz (ince dogranmis)
- 1.5 yemek kasigi sirke (tarif kirmizi sarap sirkesi diyordu, ben beyaz sarap sirkesi kullandim
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
Sosu icin:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 sarmisak (soyulup rendelenmis)
- 1.5 yemek kasigi un
- 2.5 kupa tavuk suyu yada normal su (kaynamis)
- 1 kupa suzme yogurt (ben normal yogurt kullandim, benimki biraz sulu oldu
- 1 limonun suyu
- 3-4 dal dereotu (ince dogranmis)
- 3-4 sap nane (ince dogranmis)
- istege gore tuz ve karabiber
Yapilisi:
- Rondadan sarmisak, sogan ve naneyi gecirin.
- Bir derin kaba kiymayi ve geri kalan malzemeleri ekleyin. Iyice karistirin. Bir saat kadar buzdolabinda bekletin.
- Kiymayi iri toplar halinde yuvarlayin (23-25 adet kofte cikacak cekilde)
- Bir tencereye bir yemek kasigi tereyagini ekleyin. Isininca koftelerin dondurerek kizartin.
- Kofteler kizarinca bir tabaga koyun.
- Tavaya bir yemek kasigi tereyagi daha ekleyin. Tereyaginin icine sarmisaklari ekleyin, 30 saniye kadar pisirin. Unu ekleyin. Un biraz sararincaya kadar bir dakika kadar pisirin.
- Tavaya kaynar suyu ve kofteleri ekleyip hafif ateste 15 dakika pisirin.
- Limon suyu ile yogurdu karistirin.
- Tavadaki kaynar suyu bir kepce yardimiyla yavas yavas yogurda ekleyin. Yogurtlu suyu tavaya dokun. Bir, iki dakika kaynatin.
- Ustune ince dogranmis dereotu ve naneleri ekleyin.
Afiyetler olsun
Comments
Post a Comment