Kremalı tavuk

Alisverise gittigimiz bir supermarkette ucuza organik tavuk bulunca, evde de krema fazla fazla olunca bu tarifi denedim. Orijinalinde brokoli yok ama ben ekledim, daha saglikli oldu. Degisik bir tavuk tarifi denemek istiyorsaniz, iste tarif burada...


 - 1/2 kg tavuk parçaları (burada chicken tenders diye geçiyor)

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı parmazan peyniri (toz halinde olan)

- 1 çay kaşığı sarımsak tozu

- tuz ve karabiber

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

- 1 küçük kuru soğan (yemeklik doğranmış)

- 4 baş sarımsak (soyulmuş ve ezilmiş)

- 1 kupa tavuk suyu

- 1 1/4 kupa krema

- 1/4 kupa parmazan peyniri

- 3-4 adet maydanoz (doğranmış)

- 1 baş brokoli (küçük parçalara ayrılmış)


Yapılışı

Brokoliyi bir küçük tavada sote edin. 

Tavuk parçalarını kurulayın. Üzerlerine bir çimdik sarımsak tozu ile tuz ve karabiber ekleyin. 

Bir tavaya tereyağını ekleyin. Biraz eriyince zeytinyağını da ekleyin. 

Bir serin kapta un ile parmazan peynirini karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp tavaya ekleyin. 

Tavukların her yüzünü hafif kızarana kadar 3-4 dakika kızartın. Tavukları bir tabağa alın. 

Tavaya soğanı ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin. İçine ezilmiş sarımsakları ekleyin. 

Tavaya tavuk suyunu ve kremayı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosu 2 dakika hafif fokurdatın. İçine parmazan peynirini ekleyin. 

Peynir eriyince tavukları ve brokolileri ekleyin. Yaklaşık beş dakika hafif ateşte pişirin. Üzerine maydanozu ekleyip servis edin. 

https://cafedelites.com/creamy-garlic-chicken-breasts/

Comments