Keto Lahana Sarmasi

 Yakin zamanlarda bayagi kilo aldik. Kilolari vermek ve saglikli beslenmek icin degisik tariflere baktim. Canim lahana sarmasi cekti, ama icindeki pirincler bizi sisirir diye google'dan arayip bu tarifi buldum. Cok lezzetli bir tarif, yalniz icindeki otlari bulmak zor olabilir, bir de benim yasadigim yerde pahali. 

- 1 buyuk lahana (buranin buyuk lahanasiyla sizinki ayni buyuklukte olmayabilir)

- 2 kapya biberi (kucucuk dogranmis)

- 1 yesil dolmalik biber (kucucuk dogranmis)

- yarim aci biber (ben kullanmadim)

- 1/2 kilo kiyma (orijinal tarifte koyun kiymasi diyordu, ben organik inek kiymasi kullandim)

- 1/2 demet dereotu (ince dogranmis)

- 1/2 demet taze nane (yapraklari dogranmis)

- 1 demet cilantro (yapraklari dogranmis)

- 2 adet feslegen (yapraklari ayiklanip, dogranmis)

- 2 yemek kasigi pirinc (yikanmis)

- 2 yemek kasigi tereyagi

- 2 yemek kasigi salca

- tuz, karabiber, pulbiber

- 3 kupa kaynar su


Yapilisi:

  1. Bir derin tencerenin icine iki kupa su doldurun. Uzerine lahanayi ekleyip, tencerenin kapagini kapatip buharda lahanayi biraz pisirin.
  2. Dogranmis malzemeleri, tuz, karabiber ve pulbiberi kiyma ve pirinc ile karistirin.
  3. Lahana hafif yumusayip soguyunca ortasindaki sap kismini kesin. Yapraklari teker teker cikarin. Dolduracaginiz lahana yapraginin kalin orta kismini bicakla inceltin. 
  4. Yapraklari bir yemek kasigi kiyma harci ile yaprak sarmasi yapiyor gibi yanlari kapali olarak sarin.
  5. Fazla kalan saplari ve ust yapraklari tencerenin dibine koyun. Uzerine sardiginiz lahana yapraklarini siki siki yerlestirin. Bu tarifte lahana sarmalari acaip kocaman oluyor, ona gore.
  6. Bir kucuk tavada tereyagini eritin. Icine salcayi ekleyip hafif oldurun. Ustune tuz, kirmizi pul biberi ve 1 kupa kaynar suyu ekleyin. Iyice karistirin. 
  7. Salcali suyu lahanalarin uzerine dokun. Uzerine 2 kupa daha kaynar su ekleyip orta ateste tencerenin kapagi kapali sekilde pisirin.

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=E86alMMeRnk

 

Comments