Yunan Usulu Etli Pirasa Yemegi

 Kis mevsiminde oldugunca pirasa tuketmeye calisiyorum. Simdiye kadar en sevdigim pirasa yemegi zeytinyagli pirasa. Her hafta yemekten sikilinca Instagram'da gordugum bu tarifi denemeye karar verdim. Umdugumdan cok daha guzel oldu. Yunan yemeklerine saygim artti. Bundan sonra daha fazla Yunan tarifi denemeye karar verdim.

- 9 pirasa (ben 6 tane kullandim, buranin pirasalari cok kalin)

- 1 kg koyun eti (orijinali domuz idi)

- 1 buyuk kuru sogan

- 1/2 iri yesil dolmalik biber

- 3-4 dis sarmisak (ben 6 tane kullandim)

- 3 domates (kup seklinde dogranmis)

- 1 yemek kasigi tuz

- 1 yemek kasigi karabiber

- 1 yemek kasigi kuru nane

- 2 defne yapragi

- 1/3 kupa kirmizi sarap

- 1/3 kupa zeytinyagi

- 1 demet dereotu (ince dogranmis)

- 2 kupa su (et icin)

- 1 kupa su (pirasa icin)

 

Yapilisi:

  1. Pirasalari yuvarlak sekilde kes, derin bir kabin icinde yika. 
  2. Bir buyuk tencereyi ocaga koy. Isininca icine zeytinyagini ekle. Zeytinyagi da isininca etleri ekle. 
  3. Etleri hafif kizarana kadar sote et. Icine sogan, karabiber ve sarmisagi ekle. 5 dakika pisir.
  4. Icine domatesleri ekle. Domatesler suyunu verene kadar pisir. Icine 1-2 bardak suyu, baharatlari, dereotunu ekle. Tencerenin kapagini kapat etler yumusayana kadar pisir.
  5. Yikanmis pirasalari tencereye bir bardak su ile ekle. Tarifte 1 saat pisir diyordu, ben yarim saat pisirdim. 

Harika oldu. Denemenizi siddetle tavsiye ederim.

 

Kaynak: https://www.instagram.com/eatlikegreekwithjulie/?hl=en

Comments