Ev Usulu Doner



 Gecen gun Instagram'da asagidaki tarifi gordum. Denedim. Simdi buzdolabinda dinleniyor. Malum yurtdisinda yasayinca her canimiz cektiginde doner/iskender yiyemiyoruz. Bu bizim icin bir alternatif.

Malzemeler:

- 500 gr dana kiymasi (ben bir pound organic ground beef kullandim)

- 4 kasik yogurt (ben keci yogurdu kullandim)

- 1 cay kasigi karbonat (baking soda)

- 1 cay bardagi su

- 2 yemek kasigi galeta unu

- 1 tatli kasigi tuz

- 1 cay kasigi kimyon

- 1 cay kasigi karabiber

- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber (ben paprika kullandim)

- 3 yemek kasigi sivi yag

Yapilisi:

  1. Yogurma fonksiyonu olan bir mikserin kabina kiymayi ekleyin.
  2. Bir kucuk kapta yogurt ile karbonati yogurt kabarana kadar karistirin
  3. Yogurtu ve suyu kiymaya ekleyin.
  4. Baharatlari ekleyin.
  5. Yogurma fonksiyonunda 10 dakika agir programda yogurun.
  6. Bir tezgahin uzerine stretch filmi yayin. 
  7. Elinizi su ile islatip kiyma karisimini stretch filmin uzerinde uzun rulo halinde sarin.
  8. Ben stretchi kapatip bir buzdolabi torbasinin icine yerlestirdim
  9. 3 saat buzdolabinda bekletip, daha sonra en az bir gun buzlukta bekleyin.
  10. Pisirmek istediginiz zaman tam cozulmeden ince ince dilimleyin.
  11. Bir tavaya 3 kasik sivi yagi ekleyin. Yag isininca dilimlenmis donerleri hafifce pisirin.

Isterseniz doner, isterseniz Iskender usulu servis edin


Comments