Gecen gun Instagram'da asagidaki tarifi gordum. Denedim. Simdi buzdolabinda dinleniyor. Malum yurtdisinda yasayinca her canimiz cektiginde doner/iskender yiyemiyoruz. Bu bizim icin bir alternatif.
Malzemeler:
- 500 gr dana kiymasi (ben bir pound organic ground beef kullandim)
- 4 kasik yogurt (ben keci yogurdu kullandim)
- 1 cay kasigi karbonat (baking soda)
- 1 cay bardagi su
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber (ben paprika kullandim)
- 3 yemek kasigi sivi yag
Yapilisi:
- Yogurma fonksiyonu olan bir mikserin kabina kiymayi ekleyin.
- Bir kucuk kapta yogurt ile karbonati yogurt kabarana kadar karistirin
- Yogurtu ve suyu kiymaya ekleyin.
- Baharatlari ekleyin.
- Yogurma fonksiyonunda 10 dakika agir programda yogurun.
- Bir tezgahin uzerine stretch filmi yayin.
- Elinizi su ile islatip kiyma karisimini stretch filmin uzerinde uzun rulo halinde sarin.
- Ben stretchi kapatip bir buzdolabi torbasinin icine yerlestirdim
- 3 saat buzdolabinda bekletip, daha sonra en az bir gun buzlukta bekleyin.
- Pisirmek istediginiz zaman tam cozulmeden ince ince dilimleyin.
- Bir tavaya 3 kasik sivi yagi ekleyin. Yag isininca dilimlenmis donerleri hafifce pisirin.
Isterseniz doner, isterseniz Iskender usulu servis edin
Comments
Post a Comment