Sardalya Koftesi


Amazon'dan indirimde bir sürü konserve sardalya aldım. Konserve iyi olmasa da sardalya küçük bir balık olduğu icin diğer balıklara göre daha az toksin içeriyor. Omega 3 ihtiyacını karşılamak için bir alternatif. 

- 2 konserve sardalya (benimki su içindeydi)

- 1 kupa patates püresi

- 1/4 kupa kırmızı soğan (küçük doğranmış)

- 1/4 kupa maydanoz (ince kıyılmış)

- 2 yemek kaşığı mayonez

- 1 tatlı kaşığı Dijon hardali (ben provencial dijon hardali kullandım)

- 1 limon kabuğu rendesi

- 1/2 kupa ekmek kırıntısı

- tuz ve karabiber

- 1/4 kupa un

- Zeytinyağı


Yapılışı:

  1. Sardalyaların sularını akıtıp bir karıştırma kabına aktarın. Çatalın ucuyla ezin. İstiyorsanız kılçığını çıkarın. atin. Benimkilerde kılçık yoktu. 
  2. Patates püresi, soğan , maydanoz, mayonez, dijon hardalı, limon kabuğu rendesi, ekmek kırıntısını ve isteğe gore tuz ve karabiberi ekleyin. Bütün malzemeleri elinizle iyice yoğurun.
  3. Hamuru büyük yuvarlak köfte şeklinde şekillendirin. 
  4. Zeytinyağını ısıtıp, una buladığınız köfteleri kızarana kadar pişirin.

Kaynak: https://cultivatebeauty.com.au/sardine-fish-cakes-recipe/

Comments