Amazon'dan indirimde bir sürü konserve sardalya aldım. Konserve iyi olmasa da sardalya küçük bir balık olduğu icin diğer balıklara göre daha az toksin içeriyor. Omega 3 ihtiyacını karşılamak için bir alternatif.
- 2 konserve sardalya (benimki su içindeydi)
- 1 kupa patates püresi
- 1/4 kupa kırmızı soğan (küçük doğranmış)
- 1/4 kupa maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı Dijon hardali (ben provencial dijon hardali kullandım)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 kupa ekmek kırıntısı
- tuz ve karabiber
- 1/4 kupa un
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Sardalyaların sularını akıtıp bir karıştırma kabına aktarın. Çatalın ucuyla ezin. İstiyorsanız kılçığını çıkarın. atin. Benimkilerde kılçık yoktu.
- Patates püresi, soğan , maydanoz, mayonez, dijon hardalı, limon kabuğu rendesi, ekmek kırıntısını ve isteğe gore tuz ve karabiberi ekleyin. Bütün malzemeleri elinizle iyice yoğurun.
- Hamuru büyük yuvarlak köfte şeklinde şekillendirin.
- Zeytinyağını ısıtıp, una buladığınız köfteleri kızarana kadar pişirin.
Kaynak: https://cultivatebeauty.com.au/sardine-fish-cakes-recipe/
Comments
Post a Comment