Italyan Usulu Hindili Sebze Corbasi

 - 450 gr. hindi kıyması (tavuk kıyması da olur)

- 2 pırasa (ortadan uzunlamasına kesilip sonra ince ince doğranıp yıkanmış)

- 1 tatli kasigi toz coriander

- 5 yaprak Tuscan kale (orijinali kıvırcık kale idi. Küçük parçalara ayrılmış)

- 8 dis sarımsak (soyulup ince ince dilimlenmiş)

- 2 konserve butter beans 

- 3 kupa tavuk suyu

- 3 kupa su

- 200 gr krema

- 1/2 kupa arpa şehriyesi (kuskus da olabilir)

- Zeytinyağı

- karabiber, tuz


Yapilisi:

  1. Zeytinyağını büyükçe bir tencereye ekleyin. Zeytinyağı ısınınca tencereye elinizle küçük parcalara ayırıp kıymaları ekleyin. Üstüne biraz tuz, karabiber, ve corianderi ekleyin. Kıymaları karıştırmadan biraz pişirin, altı tutmaya başlayınca hafif cevrin. Kiymalar yaklasik olarak 8 dakika pisirilecek.
  2. Kıymalar piştikten sonra tencerenin dibini tahta kaşıkla kazıyıp pırasaları ekleyin. Pırasaları orta ateşte ara sıra karıştırarak 6 dakika pişirin. 
  3. Kale'in saplarını tencereye ekleyip, 2 dakika pişirin.
  4. Pırasaları ve kıymayı tencerenin bir kenarına getirin, obur tarafa zeytinyağı ekleyip sarmısakları ekleyin. Yaklaşık 1-2 dakika karıştırarak sarmısakları pişirin.
  5. Tencereye tavuk suyu, su ve kremayı ekleyin. Konserve butter beanleri de ekleyin. Kaynayınca içine kale yapraklarını ve arpa şehriyeyi ekleyin. İsteğe göre tuz ekleyin.
  6. Sehriyeler pişene kadar orta ateşte pişirin.



Comments