Kagit Kebabi




Aşağıdaki tarifle kağıt kebabı yaptım, çok harika oldu. Herkese tavsiye ederim. Yapması çok kolaydı, lezzeti harikaydı, özellikle et çok güzel pişmişti.

- 1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti

- 1 kupa arpacık soğanı (15-20 adet)

- 2 havuç (küp şeklinde doğranmış)

- 1 kupa bezelye (ben doldurulmuş kullandım)

- 2 adet patates (küp şeklinde doğranmış)

- 2 adet domates (kup seklinde dogranmis)

- 6-7 dis sarımsak (soyulmus)

- 1 yemek kasigi salca

- 1/3 kupa su (salcayi sulandirmak icin)

- 1 tatli kasigi tuz

- 1 tatli kasigi kekik

- 1/2 cay kasigi karabiber

- 4 yemek kasigi sivi yag


Yapilisi:

  1. Derin bir kapa bezelye, patates, havuc, arpacik sogan, kusbasi et, domates ve sarmasiklari ekleyin.
  2. Bir kucuk kapta salcayi suyla karistirin. 
  3. Salcali karisimi, tuz, kekik, karabiber ve siviyagini sebze ve etlere ekleyin ve iyice karistirin.
  4. Parsomen kagidi serin. Icine  etli sebzeleri ekleyin. Kagidin bir ucunu obur ucunun ustune katlayin, Uc yanini kapatin, ve bir tepsiye yerlestirin. Etli sebzelerin geri kalanlarini da ayni sekilde parsomen kagitlarin icine yerlestirin.
  5. 200 derece (395 derece Fahreinheit firinda 45 dakika pisirin,

Afiyet olsun!

Bir dahaki sefere icine kirmizi kapya biberi de eklemeyi planliyorum

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=51LLQ9m-4AY

Comments