Erkek arkadasim Macaristan'dayken bir Italyan restoraninda balik corbasi icermis. Virginia'da bu corbayi satan bir yer yokmus. Bu yagmurlu ve soguk gunde cani cekmis. Malzemeleri alip pisirdik. Restoran kalitesinde oldu. Hic bu kadar guzel olacagini dusunmemistim. Enfes oldu. Yaninda sicak ekmekle erkek arkadasim uc tabak icti. Biz iki kisi oldugumuz icin yarina bayagi corba kaldi. Baliklarin yarisini eklemeyip, yarina biraksaydik daha iyi olacakti. Sizin aklinizda olsun
Malzemeler:
- 750 gr balik filetosu (2 cm buyuklugunde parcalara kesilmis, biz Halibut ve Red Snapper kullandik)
- 1.5 tatli kasigi kuru kisnis
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi pul biber
- 3/4 tatli kasigi turmerik
- 1/2 tatli kasigi paprika (yada kirmizi biber)
- tuz ve karabiber
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 kapya biberi (kup seklinde kesilmis)
- 1 kirmizi sogan (yemeklik dogranmis)
- 2 kereviz sapi (kup seklinde dogranmis)
- 4 dis sarmisak (rendelenmis)
- 28 ounce konserve domates
- 1/2 kupa beyaz sarap
- 4 kupa tavuk suyu
- 1 kupa dogranmis maydanoz
- 1 kupa dogranmis kisnis
- 3 sap yesil sogan (dogranmis)
- 1 limonun suyu
Yapilisi:
- Balik parcalarini tuz ve karabiber ile karistirin.
- Geri kalan baharatlari kucuk bir kapta karistirin. Uc tatli kasigi kadarini baliklarla iyice karistirin. Baliklari buzdolabina kaldirin.
- Bir derin tencereye zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi isininca dogranmis sogan, sarmisak, kapya biberi ve kereviz saplarini yumusayana kadar yaklasik 5 dakika karistirirak pisirin.
- Sebzelerin uzerine tuz ve karabiber ekleyin. Geri kalan baharatlari da ekleyip karistirin. Domatesleri, beyaz sarabi ve tavuk suyunu ekleyin. Karisim kaynayinca altini kisip, tencerenin kapagini yarim kapayarak 20 dakika pisirin.
- Baliklari ekleyip, 5 dakika daha pisirin.
- Tencerenin kapagini kapatip dogranmis maydanoz, kisnis ve yesil sogan ile limon suyunu ekleyip hemen servis edin.
Kaynak: https://www.themediterraneandish.com/fish-soup-recipe/
Comments
Post a Comment