Limonlu balsamik sirkeli tavuk

- 2 yemek kasigi zeytinyagi

- 4 buyuk tavuk baseni (derisi cikmis - original tarifte kemikli diyordu ben kemiksiz kullandim)

- 1/2 tatli kasigi sarmisak tozu

- 1/4 tatli kasigi tuz

- 1/4 tatli kasigi karabiber

- 1 orta boy kirmizi sogan (ben normal sogan kullandim - Ikiye kesilmis sonra ince ince dogranmis)

- 1/2 kupa tavuk suyu

- 1/4 kupa balsamik sirke

- 1 limonun rendelenmis kabugu

- 1 limonun suyu

- 2 yemek kasigi seker

- 1/2 tatli kasigi kuru thyme (yada 1 1/2 tatli kasigi taze thyme)

- 1/4 tatli kasigi tuz

- 1/4 tatli kasigi karabiber

 

- 1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi:

  1. Kirmizi ile yazilmis malzemeleri karistirip, sosu hazirlayin. 
  2. Kapakli bir tavayi isitin, zeytinyagini ekleyin. 
  3. Tavuklari kagit havlu ile kurulayip tuz, karabiber ve sarmisak tozunu surun,
  4. Isinmis tavaya tavuklari ekleyip tavuklarin bir yuzu iyice kizarincaya kadar 6-8 dakika yuksek orta ateste kizartin. Tavuklari cevirip 6 dakika kadar obur yuzunu kizartin. Tavadan alip bir tabakta bekletin.
  5. Isiyi orta atese dusurun. Piyazlik dogranmis soganlari yumusayincaya kadar ayni tavada oldurun. Soganlar kavrulunca tavuklari ve sosu ekleyin. Tavanin dibini iyice karistirin ve yapisan tavuk sosla kaziyin. Tavanin kapagini hafif acik sekilde tavuklari sos cekene kadar pisirin.
  6. Tavuklari servis tabagina alin
  7. Tavada kalan sogan ve sosa bir tereyagini ekleyin. 
  8. Sosu tavuklarin uzerine dokun.



Kaynak:  https://www.eatingwell.com/recipe/7990724/lemon-balsamic-chicken-thighs/?utm_campaign=eatingwell&utm_content=bestof_90days&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_term=6324d87d7b2b87000146eb45&fbclid=IwAR0e5s4OojymQ-S1zkSB9DxGbLT95YVn5MiRq5GX3odY5wXv2mDmm6REXuA

Comments