Parmazanlı Mantar

 

- 230 gr (8 ounces) mantar (ince doğranmış)

- 3 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı baksanız sirke

- 4 büyük diş sarımsak (rendelenmiş)

- 2 yemek kaşığı maydanoz (ince doğranmış)

- 1 yemek kaşığı yeşil soğan (ince doğranmış - tarifin orijinalinde chives)

- 1/2 yemek kaşığı karabiber (ben beyaz biber kullandım)

- tuz

- 1/4 kupa rendelenmiş parmazan peyniri

Yapılışı

1- Doğranmış mantarları fırın tepsisine dizin. Üstüyse gelmelerinden endişelenmeyin çünkü mantarlar pişince çekecek. 

2- Fırını 400 derece Fahrenheit’a ayarlayın. 

3- Parmazan peyniri dışındaki malzemeleri iyice karıştırın ve mantarların üzerine sürün. 

4- 400 derece Fahreinheit fırında 10-15 dakika pişirin. 

5- Mantarları servis tabağına alıp üzerlerine parmazan peyniri serpin. 



Comments