- 1 adet orta boy Mercan Balığı
- 3 küçük patates (yuvarlak doğranmış)
- 1 adet limon (suyu sıkılmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 avuç maydanoz (ince doğranmış)
- 1 yeşil soğan (ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı thyme (1/4 tea spoon)
- 1 çay kaşığı Maraş biberi
- tuz
Yapılışı:
1 - Patatesleri soyup yuvarlak şekilde doğrayın.
2- Bir tepsiye parşömen kağıdı serip patatesleri Balığı koyacağınız yerlere yerleştirin.
3- Limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, baharatları karıştırın.
4 - Balığı yıkayıp patateslerin üzerine yerleştirin. İki tarafına kemiğe inecek derinlikte bıçakla 3-4 yerden kesin. Balığın içine ve bu deliklere limon sulu karışımın yarısını sürün. Balığın içini doğramış maydanoz ve yeşil soğanların 1/3 ile doldurun.
5- Önceden 205 derece (450 derece Fahreinheit) fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra limon sulu karışım ile maydanoz ve soğan karışımını karıştırın ve balık ve patateslerin üzerine dökün.
Comments
Post a Comment