Fırında Mercan Balığı


 - 1 adet orta boy Mercan Balığı

- 3 küçük patates (yuvarlak doğranmış)

- 1 adet limon (suyu sıkılmış)

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)

- 1 avuç maydanoz (ince doğranmış)

- 1 yeşil soğan (ince doğranmış)

- 1 çay kaşığı thyme  (1/4 tea spoon)

- 1 çay kaşığı Maraş biberi

- tuz

Yapılışı:

1 - Patatesleri soyup yuvarlak şekilde doğrayın. 

2- Bir tepsiye parşömen kağıdı serip patatesleri Balığı koyacağınız yerlere yerleştirin. 

3- Limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, baharatları karıştırın. 

4 - Balığı yıkayıp patateslerin üzerine yerleştirin. İki tarafına kemiğe inecek derinlikte bıçakla 3-4 yerden kesin. Balığın içine ve bu deliklere limon sulu karışımın yarısını sürün. Balığın içini doğramış maydanoz ve yeşil soğanların 1/3 ile doldurun. 

5- Önceden 205 derece (450 derece Fahreinheit) fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra limon sulu karışım ile maydanoz ve soğan karışımını karıştırın ve balık ve patateslerin üzerine dökün. 



Comments