Instant Pot’ta Limon ve Karabiberli Tavuk


Bu tarif çok beğenildi. Biraz acı, biraz ekşi ve lezzet dolu. Denemenizi tavsiye ederim. Tarifin orijinalinde yemek düdüklüde pişiriliyordu. Ben Instant Pot’ı düdüklüden daha fazla sevdiğim için düdüklü tencereyi tercih etmedim. Siz Instant Pot yerine düdüklüğü kullanabilirsiniz. Ben ayrıca zeytinyağı da ekledim marinaya. Bir de ben tavuğun derisini soymadım. Tavuğun derisi sağlık için çok faydalıymış. 

- 750 gram tavuk budu ve baldırı

- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

- 1 tutam taze cilantro (ince doğranmış)

- 1 adet kıl biber (uzunlamasına ortadan ikiye ayrılmış)

- 1 limonun suyu

- tuz

- 2 yemek kaşığı rendelenmiş sarımsak ve zencefil (isteğe bağlı)

- 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1- Tavukları bir derin kaba alın. Tavukların üzerlerine çizgi atın (marina iyice içine işlesin diye). 

2- Cilantroyu iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın  . Tereyağı haricindeki malzemeleri tavuğun üzerine dökün. Sonra tavuğa bu malzemelerle masaj yapın. 15-20 dakika tavuk marina olsun. 

3- Instant Pot (yada düdüklü tencereyi) sote ayarında ısıtın. Isınınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince içine tavukları derisi alta gelecek şekilde yerleştirin. Tavukların derisi hafif kızarınca çevirin ve birkaç dakika tavuğun öbür tarafını kavurun. 

4- Tavuk suyunu bırakınca derin kapta kalan marinayı da ekleyin. Düdüklü tencereyi kapatıp yüksek basınç programında 3 dakika pişirin. 


Afiyetler olsun. 

Kaynak:  https://youtu.be/7j-XBbBUiGA

Comments