Bu sene Turkiye'den gelirken bir suru eriste getirdim. Gecenlerde tavuk haslamistim, onun suyunu da degerlendirmek istedim. Eskiden yemek bloglari populerken takip ettigim bir blogdaki tarifi denemeye karar verdim. Tarifi biraz degistirdim, miktar olarak.
Evde Fransiz mercimegi vardi. Fransiz mercimegi bizim mercimeklere gore daha kucuk ve rengi daha yesil. Kolay pisiyor ve pisince seklini kaybetmiyor. Siddetle tavsiye ederim!
- 1 kupa yeşil mercimek (ben Fransiz mercimeği kullandım , bizimkinden biraz daha küçük ve gercekten yeşil)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 kupa su (ben tavuk suyu kulladim)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 1 kupa ev eriştesi
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yapılışı:
- Bir gece önceden yesil mercimekleri ıslatın. Yemeği pişirmeden önce suyunu akıtıp akan suyla yıkayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Derin bir tencereyi ısıtın. Tencere ısınınca zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağı ısınınca doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanları biraz kavurduktan sonra doğranmış sarımsağı ekleyin. 2 dakika daha kavurup, biber salçasını ekleyin. Biber salçası öldükten sonra :-) tavuk suyunu ve bu yeşil mercimegi ekleyin. Nane ve fesleğen hariç baharatlarla tuzu ekleyin.
- Yesil mercimeği pişene kadar pişirin. Gerekirse tencereye biraz daha su ekleyin. Eristeyi ekleyin. Hafif ateşte erişteler pisene kadar pişirin.
- Üzerine kuru naneyi ekleyip tabaklarda sunun.
Comments
Post a Comment