Bamya Kavurmasi

Bamyanin bir suru saglik acisindan yarari varmis. O yuzden pazarda gorunce hemen aldim. Insallah gelecek cumartesi pazara gitmek kismet olursa yine alirim. 

 

 - Yarim kilo bamya (ayiklanmis, yikanmis)

- 2 domates (kup halinde dogranmis)

- 3 dis sarmisak (soyulup ince dogranmis)

- Zeytinyagi

- Tuz


Yapilisi:

  1. Bamyalari ayikla (kursun kalemi aciyormus gibi bir bicakla ust kismini kes).
  2. Bir genis ve derin tavaya zeytinyagini ekle. Zeytinyagi isininca bamyayi ekle. Yaklasik 8 dakika karistirarak bamyalari pisir.
  3. Bamyalar yumusamaya baslayinca dogranmis domates ve sarmisaklari ekle. Tuzunu ekleyip tavanin kapagini kapa. 
  4. Domates suyunu salip biraz cekince tavanin altini kapat.


Comments