Bamyanin bir suru saglik acisindan yarari varmis. O yuzden pazarda gorunce hemen aldim. Insallah gelecek cumartesi pazara gitmek kismet olursa yine alirim.
- Yarim kilo bamya (ayiklanmis, yikanmis)
- 2 domates (kup halinde dogranmis)
- 3 dis sarmisak (soyulup ince dogranmis)
- Zeytinyagi
- Tuz
Yapilisi:
- Bamyalari ayikla (kursun kalemi aciyormus gibi bir bicakla ust kismini kes).
- Bir genis ve derin tavaya zeytinyagini ekle. Zeytinyagi isininca bamyayi ekle. Yaklasik 8 dakika karistirarak bamyalari pisir.
- Bamyalar yumusamaya baslayinca dogranmis domates ve sarmisaklari ekle. Tuzunu ekleyip tavanin kapagini kapa.
- Domates suyunu salip biraz cekince tavanin altini kapat.
Comments
Post a Comment