- 4 adet tavuk bageti (kemikli ve derili)
- 1 adet yumurta
- 1 kupa suzme yogurt (normal yogurt da olur)
- 1 adet buyuk yada 2 adet kucuk limon
- 1/2 kupa arpa sehriye
- Tuz, karabiber
Yapilisi:
- Tavuk bagetlerini 5 su bardagi suda iyice haslayin. Etlerin derisini cikartip ince ince didikleyin.
- Didiklenmis tavuklari suya ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Icine arpa sehriyeyi ekleyip, sehriyeler pisene kadar pisirin.
- Bir kapta yumurtayi cirpin. Icine suzme yogurt ve limon suyunu ekleyip iyice karistirin. Biraz tuz ve taze cekilmis karabiberi ekleyin.
- Kaynayan corbadan birkac kepce alip karisima ekleyin ve karistirin. Karisimdan bir kepce alip corbaya karistirin. Corbadan tekrar bir kepce alip karisima ekleyin. Karisimi karistirarak yavas yavas corbaya ekleyin. Corbanin altini kapatip damak tadiniza gore tuz ve karabiber ekleyin.
Comments
Post a Comment