Sardalya ezmesi

 - 170 gr yağ içinde konserve sardalya 

- 1 arpacık soğanı

- 1 küçük havuç 

- 1 tatlı kaşığı provencal hardalı (ben Amazon'dan aldım)

- 1/3 kupa creme fraishe (krem peynir de olabilir)

- 1 limonun rendelenmiş kabuğu

- 1 çimdik tuz

- taze çekilmiş karabiber

- 1 avuç chives (yeşil soğanın yeşil kısmı da olabilir)

 

 

Yapilisi:

  1. Konserveleri bir kesme tahtasının üzerine koyun. Gerekiyorsa derilerini ve kılçıklarını çıkarın. Benim sardunyalar küçüktü , derilerini bıçakla kazımadım. İçindeki kılçıkları çıkardım ama gereği yoktu.
  2. Arpacık soğanını ortadan ikiye bölün ve ince ince doğrayın. Daha sonra mutfak robotunda cekin.
  3. Havucu soyduktan sonra yuvarlak olarak doğrayın. Daha sonra muttfak robotunda cekin.
  4.  Arpacık soğanlarını, havucu ve diğer malzemeleri karıştırın.
  5. Bir Fransız ekmeğini dilimleyin ve bir tepsinin üzerine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Hazırlandığınız sardalyaları sıcak ekmeklerin uzerine sürüp servis edin. 


Comments