- 170 gr yağ içinde konserve sardalya
- 1 arpacık soğanı
- 1 küçük havuç
- 1 tatlı kaşığı provencal hardalı (ben Amazon'dan aldım)
- 1/3 kupa creme fraishe (krem peynir de olabilir)
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 çimdik tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 1 avuç chives (yeşil soğanın yeşil kısmı da olabilir)
Yapilisi:
- Konserveleri bir kesme tahtasının üzerine koyun. Gerekiyorsa derilerini ve kılçıklarını çıkarın. Benim sardunyalar küçüktü , derilerini bıçakla kazımadım. İçindeki kılçıkları çıkardım ama gereği yoktu.
- Arpacık soğanını ortadan ikiye bölün ve ince ince doğrayın. Daha sonra mutfak robotunda cekin.
- Havucu soyduktan sonra yuvarlak olarak doğrayın. Daha sonra muttfak robotunda cekin.
- Arpacık soğanlarını, havucu ve diğer malzemeleri karıştırın.
- Bir Fransız ekmeğini dilimleyin ve bir tepsinin üzerine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Hazırlandığınız sardalyaları sıcak ekmeklerin uzerine sürüp servis edin.
Comments
Post a Comment