Keci Peynirli Mangalda Kabak Kayiklari

 


 - 4 orta koy yesil kabak 

- tuz ve karabiber

- zeytinyagi sprayi

- 10 ounce keci peyniri (yumusamis)

- 1 dis sarmisak (rendelenmis)

- 1/4 kupa taze feslegen

- 2 tatli kasigi limon kabugu rendesi

-1/4 tatli kasigi kirmizi pul biber

- rendelenmis parmezan peyniri 

Yapilisi:

  1. Yesil kabaklari yikayip, kurulayin. Dikeylemesine iki olacak sekilde kesin. Icini kasik yardimiyla cikarin. 
  2. Kabaklari bir tepsiye dizin, kesik kisiklari yukari gelecek sekilde yerlestirin. Uzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyagi ekleyin.
  3. Yumusamis keci peynirini bir kaba koyup, ince dogranmis feslegeni, sarmisak, limon kabugu rendesi, pul biberi karistirin.  Tuz ve karabiberi ekleyin,
  4. Kabaklari yuksek atesli mangalda 3-5 dakika kadar kesik kisiklari asagiya gelecek sekilde pisirin.
  5. Kabaklari tepsiye alin. Iclerini keci peyniriyle doldurun. Kesik kisimlari gelecek sekilde mangalda 3-5 dakika kadar yeniden pisirin.
  6. Kabaklari servis tabagina alip uzerlerine rendelenmis parmezan peynirini serpistirin. Bir tutam kadar taze, ince dogranmis feslegenlerle susleyip servis edin.


Comments