- 4 orta koy yesil kabak
- tuz ve karabiber
- zeytinyagi sprayi
- 10 ounce keci peyniri (yumusamis)
- 1 dis sarmisak (rendelenmis)
- 1/4 kupa taze feslegen
- 2 tatli kasigi limon kabugu rendesi
-1/4 tatli kasigi kirmizi pul biber
- rendelenmis parmezan peyniri
Yapilisi:
- Yesil kabaklari yikayip, kurulayin. Dikeylemesine iki olacak sekilde kesin. Icini kasik yardimiyla cikarin.
- Kabaklari bir tepsiye dizin, kesik kisiklari yukari gelecek sekilde yerlestirin. Uzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyagi ekleyin.
- Yumusamis keci peynirini bir kaba koyup, ince dogranmis feslegeni, sarmisak, limon kabugu rendesi, pul biberi karistirin. Tuz ve karabiberi ekleyin,
- Kabaklari yuksek atesli mangalda 3-5 dakika kadar kesik kisiklari asagiya gelecek sekilde pisirin.
- Kabaklari tepsiye alin. Iclerini keci peyniriyle doldurun. Kesik kisimlari gelecek sekilde mangalda 3-5 dakika kadar yeniden pisirin.
- Kabaklari servis tabagina alip uzerlerine rendelenmis parmezan peynirini serpistirin. Bir tutam kadar taze, ince dogranmis feslegenlerle susleyip servis edin.
Comments
Post a Comment