Bu mantar enfes oldu!
- 5 bas sarmisak
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 kupa beyaz sarap sirkesi
- 1 paket beyaz mantar (Yaklasik 12 tane0
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi:
- Sarmisaklari soyup ince ince dograyin. Aslinda rendelemek daha iyi olabilir. Sarmisak dograyici da iyi olabilir.
- Maydanozlari yikayip saplarini kesip atin. Yapraklarini ince ince dograyin.
- Sarmisaklari savana ekleyin, uzerine biraz tuz ekleyip iyice ezin. Maydanozlari da ekleyip dovmeye devam edin. Iyice ezilince beyaz sarap sirkesini ekleyip iyice karistirin.
- Beyaz mantarlari suzgece koyup soguk suyun altinda iyice yikayin. Temiz bir mutfak havlusuyla kurulayin. Mantarlari ortadan ikiye kesin.
- Orta boy bir tavayi orta ateste isitin. Isininca icine iki yemek kasigi zeytinyagini ekleyin. Mantarlari tavaya ekleyip zeytinyagini cekmesini saglayin. Mantarlarin kesik kisimlari asagi gelecek sekilde tavada dort dakika kizartin. Iyice kizartiktan sonra karistirarak pisirmeye devam edin. Mantarlar iyice pisince (yaklasik 2 dakika) uzerlerine sarmisakli maydanozlu sirkeyi ekleyin. Sirke cekilene kadar pisirin.
- Servis tabagina yerlestirden sonra uzerlerine ince dogranmis maydanoz serpistirin.
Afiyet olsun
Not: Bir dahaki sefere sarmisak ve maydanozlari mutfak robotundan gecirecegim
Comments
Post a Comment