Arjantin usülü Chimichurri Sosu



Dun supermarkette "London Broil" etini indirimden ucuza aldik. Internette arastirma yapinca "London Broil"in bir et kesimi degil bir pisirme yontemi oldugunu okudum. Ilk once Instant Pot'ta pisirmek geldi aklima. Guzel bir tarif buldum. 

Ama ete dikkatli bakinca etin yagsiz oldugunu farkettim ve aklima gecen hafta G'nin arkadasi Richard'in yaptigi enfes biftek geldi. Richard "Hanger Steak" kesimli etten yapmisti. Sisede satilan Chimichurri sosuyla marine edip pisirdigini soylemisti. 

Ilk once bu hazir sosu almak istedim ama internette arastirma yapinca bu sosun tazesini yapmanin cok kolay oldugunu gordum. Bu tarif benim favori restoranlarimdan Texas de Brazil'denmis. Arjantin usulu...

Chirmichurri Sosu

- 4-5 adet sarmisak

- 1/2 demet maydanoz

- 1/2 demet taze kisnis otu

- 1 kupa zeytinyagi

- 2 buyuk limon

- 1 yemek kasigi kekik

- 1 yemek kasigi kirmizi biber

- 1/2 yemek kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Sarmisaklarin kabuklarini soyun. Mutfak robotunda iyice ufalanincaya kadar cekin. 
  2. Maydanoz ile taze kisnisi ekleyin, ve mutfak robotunda cekin.
  3. Geri kalan malzemeleri ekleyip hersey iyice karisina kadar cekin. 

 Bu sosla bifteklerinizi marina edin. Bizimkisi 24 saat marina olacak.

Not: Bu sosla marine etmek yerine etlerin uzerine de ekleyerek servis yapabilirsiniz, yada bir kismiyla marina edip bir kismini etin uzerine sos olarak kullanabilirsiniz. 

Kaynak: https://40aprons.com/chimichurri-flank-steak/

Comments