Gecen hafta bizim mahalledeki supermarkette tavuk indirimi vardi. Bir suru tavuk eti alip dondurucuya attim. Dun paketlenmis tavuk parcalarini (chicken tenders) cozmek icin buzdolabina cikardim. Aklima ne yapabilecegim gelmedigi icin internette arastirma yaptim ve bir tarif ilgimi cekti. Bugun pisirdim, Italyan asilli erkek arkadasim cok begendi. Niye begenmesin ki, icinde parmezan peyniri, sarmisak, zeytinyagi ve kurutulmus feslegen var. Yaninda kuskonmaz ile servis ettim.
- 1 kilo derisiz, kemiksiz tavuk parcalari
- 1/2 kupa un (ben spelt unu kullandim)
- 1/2 tatli kasigi tuz
- 1/4 tatli kasigi karabiber
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 tatli kasigi incecik rendelenmis sarmisak
- 1 tatli kasigi kuru feslegen
- 1/4 tatli kasigi paprika (kirmizi biber de olur)
- 1 kupa Panko (Panko bulamazsaniz ekmek kirintisi da olur)
- 2/3 kupa rendelenmis parmezan peyniri
Yapilisi:
- Tavuk parcalarini kagit havlu ile kurutun
- Firini 205 derecede (400 Fahrenheit) isitin.
- Uc tane kaseyi tezgaha koyun. Ilkini un ile doldurun ve tuz ve karabiberi ekleyip karistirin.
- Ikincisini zeytinyagi ve sarmisak rendesiyle doldurun
- Ucuncusunu Panko, parmezan, feslegen ve paprika ile doldurun ve karsitirin.
- Tavuk parcalarini teker teker once birinci kaseye, sonra ikinci ve ucuncu kaseye iki yuzleri iyicene bulanana kadar bulayin.
- Bulanmis tavuk parcalarini firin kagidi dosenmis tepsiye yerlestirin ve 15 dakika 205 derece firinda pisirin. 15 dakikadan sonra tavuklari cevirin ve 5-6 dakika kadar obur yuzunu de pisirin.
Afiyetler olsun
Kaynak: https://therecipecritic.com/garlic-parmesan-chicken-tenders/
Comments
Post a Comment