Instant Pot'ta Barbacoa Beef


 

Bu tarifi 2 aydir denemek istiyordum, supermarkette indirimde round roast gorunce denemek kismet oldu. 

- 1 kg (2 pounds) roast (ben round bottom roast kullandim - ama orijinal tarifte chuck roast steak tavsiye ediliyor)

- 1 kupa tavuk suyu

- 1 orta boy kuru sogan (yemeklik dogranmis)

- 6 dis sarmisak (incecik rendelenmis)

- 1 1/2 tatli kasigi kimyon

- 2 yemek kasigi elma sirkesi

- 3 karanfil (havanda dovulmus)

- 2 tatli kasigi kuru kekik

- 2 - 3 yemek kasigi chipotle sauce (ben Amazon'dan aldim)

- 2 defne yapragi

- 1 yemek kasigi soya sosu

- 1 yemek kasigi balik sosu (istege bagli - ben Amazon'dan aldim)

- Kosher tuzu

- Karabiber


Istege bagli:

- Misir tortillasi

- Salsa (pico de gallo)

- 1 adet yesil limon

 

Yapilisi:

  1. Instant Pot'in "Saute" dugmesine basin. "Hot" olunca celik tenceresinin icine 1 yemek kasigi zeytinyagi ekleyin ve tencerenin dibini yaglayin.
  2. Eti bir kagit havlu yardimiyla iyice kuruladiktan sonra uste gelen kismini iyice tuzlayin ve karabiberleyin. Bu taraf alt tarafa gelecek sekilde Instant Pot'in celik tenceresinin icine yerlestirin ve 4 dakika muhurleyin. Et muhurlenirken obur yuzunu iyice tuzlayip karabiberleyin. 4 dakika da bu yuzunu muhurledikten sonra bir tabaga cikarin. 
  3.  Yemeklik dogranmis soganlari Instant Pot'a ekleyin uc dakika oldurun. Rendelenmis sarmisagi, kimyonu, karanfili, defne yapragini, ve kekigi ekleyip 1 dakika kadar daha sote edin.
  4. 1 kupa tavuk suyunu ekleyip tencerenin dibine yapisan kahverengi seyleri kasikla iyice karistirarak sosla birlestirin.
  5. 1 yemek kasigi soya sosunu, istege bagli 1 yemek kasigi balik sosunu, 2 yemek kasigi elma sirkesini ve 2-3 yemek kasigi adobe sosunu ekleyin. Sosun icindeki chipotle biberlerini kasikla biraz ezin. 
  6. Roast etini tencereye ekleyin. Tencerenin kapagini kapatin. "Cancel" dugmesine basin. "Pressure Cook" dugmesine basip sureyi 45 dakikaya ayarlayin ve 45 dakika pisirin. Pistikten sonra 15 dakika bekleyin ve duduklunun bugarini cikarin. 
  7. Eti buyuk bir tabaga alip didikleyin. Bu surede "Saute" ayarinda sosu koyulastirin. Isterseniz sosu el blendarindan gecirin.

 

Ben ilk seferinde firinda isittigim misir tortillarinin uzerinde servis ettim. Uzerine pico de gallo salsasi ekledim. Ikinci seferinde pilav ve pico de gallo salsasi ile servis ettim. Ikisi de lezzetliydi. 

Kaynak:https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-barbacoa-beef/

Comments