Limonlu Tavuk (Chicken Francaise)

Limonlu yemekleri cok severim. Limon soslu spagetti, Yunan usulu limon sosu, limon terbiyesi en favorilerimdir. Bu sinitzelde limon suyu ile pistigi icin acaip guzel oldu. Bunu yedikten sonra normal sinitzeli yemezsiniz.  

Bu yemegin tarihcesi: Rochester NY'da yasayan Italyan Amerikalilar dana etinden yapilan Fransiz yemegini tavuk ile degistirmisler. Yani adi Fransiz Tavugu olsa da asli Italyan asilli Amerikalilara ait :-)


 - 1/2 kg ince kesilmis tavuk gogsu

- 3/4 kupa un (ben spelt unu kullandim)

- 2 adet yumurta

- tuz ve karabiber

- 1/4 kupa yag (ben zeytinyagi kullandim)

- 1/4 kupa limon suyu

- 1 yk tereyagi

- 4 dal ince dogranmis maydanoz

Yapilisi:

  1. 2 yumurtayi cirpin ve yayvan bir kapa koyun
  2. Bir yayvan kapta 3/4 kupa una zevkinize gore tuz ve karabiber ekleyip karistirin. 
  3. Tavuk parcalarini once yumurtaya daha sonra una bulayip kizgin yagla dolu tavaya ekleyin. Benim tava bir anda iki tavuk parcasi alacak buyuklukteydi. Tavuklari parca parca her yuzu 5 dakika pisecek kadar pisirin. Pisen tavuklari bir tabaga alin.
  4. Butun tavuklar pisip tabaga alininca, kizgin tavaya bir yemek kasigi tereyagini ekleyin. Tereyagi eriyince limon suyunu ekleyin. Hafif kaynayinca tavuklari ekleyin ve 5-6 dakika bu sosun icinde pisirin.
  5. Tavuklari servis ederken uzerlerine dogranmis maydanosu ekleyin. 

Afiyet olsun. 

Kaynak: https://www.allrecipes.com/recipe/222973/easy-after-work-chicken-francaise/

Comments