- 3 kupa un (ben spelt unu kullandim, orijinal tarif karabugday - buckwheat kullanmisti)
- 1 yumurta
- 3 kasik yogurt
- 1/2 kupa siviyag
- 1 kupa beyaz peynir (ufalanmis)
- 1 kupa dereotu (dogranmis)
- 1 paket kabartma tozu (baking powder)
- 1 ck tuz
Uzeri icin:
- 1 yumurta sarisi
- susam
Yapilisi:
- Butun malzemeyi mikserin hamur aparatiyla karistirin
- Bir buyuk firin tepsisinin altina parsomen kagidi yerlestirin.
- Erik buyuklugunde parcalara ayirdiginiz yuvarlak hamur parcalarini parsomen kagidin uzerine yerlestirip, uzerlerine yumurta sarisi surdukten sonra susamla susleyin.
- Onceden isinmis 180 derece (356 derece Fahreinheit) firinda 20-25 dakika pisirin
Kaynak: https://www.instagram.com/p/CJqNX1GjZIi/?utm_source=ig_web_copy_link
Comments
Post a Comment