Dereotlu Pogaca

 - 3 kupa un (ben spelt unu kullandim, orijinal tarif karabugday - buckwheat kullanmisti)

- 1 yumurta

- 3 kasik yogurt

- 1/2 kupa siviyag

- 1 kupa beyaz peynir (ufalanmis)

- 1 kupa dereotu (dogranmis)

- 1 paket kabartma tozu (baking powder)

- 1 ck tuz

Uzeri icin:

- 1 yumurta sarisi

- susam


Yapilisi:

  1. Butun malzemeyi mikserin hamur aparatiyla karistirin
  2. Bir buyuk firin tepsisinin altina parsomen kagidi yerlestirin. 
  3. Erik buyuklugunde parcalara ayirdiginiz yuvarlak hamur parcalarini parsomen kagidin uzerine yerlestirip, uzerlerine yumurta sarisi surdukten sonra susamla susleyin.
  4. Onceden isinmis 180 derece (356 derece Fahreinheit) firinda 20-25 dakika pisirin

Kaynak: https://www.instagram.com/p/CJqNX1GjZIi/?utm_source=ig_web_copy_link

Comments