Beyaz Kuskonmaz Corbasi (Spargelsuppe)

Kac senedir beyaz kuskonmaz corbasi yapmak istiyordum. Iki hafta once Fresh Market'da gordum ama durumlari pek iyi degildi. WholeFoods'da alisveris yaparken beyaz kuskonmazlarin bayagi taze olduklarini fark ettim. Aldim ve ilk kez denedim. Yapmasi cok kolay ve lezzeti inanilmaz. Yemeden once bu kadar lezzetli olabilecegi aklima gelmemisti. Saglik acisindan da icindeki liflerden dolayi cok yararli.

Yesil kuskonmaz kolay bulunuyor. Beyaz kuskonmaz mevsimlik. Ayni zamanda daha pahali. Konservede de satiyorlarmis diye duydum. Mevsimi disinda konserve almak iyi fikir. Yesil kuskonmazla beyaz kuskonmazin arasindaki farklar: Beyaz kuskonmaz yerin altinda yetistiriliyormus. Beyaz kuskonmazin disi daha sert oldugu icin soymak lazimmis.



- 450 gr beyaz kuskonmaz (soyulup temizlenecek)

- 1 kucuk sogan (yemeklik dogranmis)

-  1.5 yk tereyagi

- 3 kupa tavuk suyu

- 1/2 kupa krema

- maydanoz (ince dogranmis)

- tuz ve karabiber

Yapilisi:

  1. Kuskonmazlari yikadiktan sonra sebze soyacagiyla disini soyun. Alt kismindaki sert kisimlari kesip atin. Ustunu de kesip ayirin. Geri kalan kuskonmazi kucuk parcalara kesin. Ben 3 santim boyunda kestim. 
  2. Bir kucuk tencereye 1.5 yk tereyagini ekleyin. Tereyagi eriyince icine dogranmis soganlari ekleyin ve soganlar yumusayincaya kadar cevirerek pisirin. 
  3. Baslari haric geri kala kuskonmazlari tencereye ekleyip 5 dakika karistirarak sote edin. 
  4. 3 kupa tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapagini kapatin. Kisik ateste 30 dakika kuskonmazlar iyice yumusayana kadar pisirin. 
  5. El blendiriyla kuskonmazlari iyice cekin. Corbanin icine kuskonmaz uclarini ekleyin ve 5 dakika daha pisirin.
  6. Corbaya kremayi, tuz ve taze cekilmis karabiberi ekleyin.
  7. Servis ederken uzerine ince dogranmis maydanoz ekleyin.

Eminim ki bugune kadar ictiginiz en lezzetli corbalar listesine girecek!

Kaynak:

https://edalimutfagim.blogspot.com/2014/05/beyaz-kuskonmaz-corbas-tarifi.html

https://www.thespruceeats.com/white-asparagus-soup-german-spargelsuppe-1447349

Comments