- 4 istakoz kuyrugu (dondurulmusca cozulmus)
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 3-4 dis sarmisak (kucuk kupler halinde dogranmis, kavanozda satilan ezilmis sarmisak da olur - 1 tatli kasigi)
- 1/2 cay kasigi karabiber
- kekik
- biberiye
- 1 yesil limonun sikilmis suyu (yesil limon bulamiyorsaniz normal limon da olur)
- 1 cimdik tuz
Yapilisi:
- Istakozlari karinlarinin uzerine yatirin. Teker teker sirtlerindaki kabugu kuyruguna kadar bir mutfak makasi yardimiyla kesin. Bir bicak ile kestiginiz kabugun altindaki eti derince kesin ama ikiye ayirmayin. Bu kismi zeytinyagiyla ovalayin ve tuz ve karabiber ekleyin.
- Bir kucuk sapli tencereyi orta ateste isitin. Tencere isininca zeytinyagini ekleyin. Icine ince kupler halinde dogranmis sarmisak, baharatlar ve tereyagini ekleyin. Tereyagi ereyene kadar dusuk isita tutun. Dikkat edin kaynamasin. Ben belli bir sure sonra en dusuk isida tuttum.
- Izgarayi yakin. Izgara orta ateste iyice isininca istakozlari kesilmis tarafi asagi gelecek sekilde yerlestirin ve 5-7 dakika pisirin (istakoz kuyrugunun buyuklugune gore).
- 5 dakikadan sonra istakozlari cevirin, kestiginiz sirt kismi yukari gelecek sekilde. Bir mutfak fircasi yardimiyla tencerede isittiginiz sarmisakli, baharatli yagi istakozlarin ustune surun. 4-5 dakika kadar pisirin.
Ben izgaralanmis kabak ve domates, reyhan keci beyaz peyniriyle sundum.
Kaynak: https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/grilled-lobster-tails/weber-29380.html
Comments
Post a Comment