Instant Pot'ta Mantarli Inek Yagnisi

Supermarkette dana eti indirime girmisti. Ne yapalim derken yagni aklima geldi. Birkac internet tarifine bakip kendime gore bir tarifle pisirdim. Sonuc mukemmel oldu. Bugun yine yapacagim :-)



- 1 kg Inek Eti (kup kup dogranmis, ben sirloin steak kullandim)
- 1/2 kupa zeytinyagi
- 250 gr mantar (ben normal mantar ve shitaki mantari kullandim)
- 2 kuru sogan (yemeklik dogranmis)
- 4 dal kereviz sapi (kucuk dogranmis)
- 4 orta boy havuc (yuvarlak dogranmis)
- 4 sarmisak (ince ince dogranmis)
- 1 yemek kasigi kekik
- 2 dal taze thyme
- 1 tatli kasigi biberiye
- 4 defne yapragi
- 2 kupa kirmizi sarap
- 2 yemek kasigi misir nisastasi
- tuz ve karabiber

Yapilisi:
  1. Dogranmis inek etini tuzlayin ve karabiber ekleyin. Instant Pot'da pisirecegimiz icin normalden fazla tuz ve karabiber ekleyin
  2. Zeytinyagini Instant Pot'a ekleyip "Saute" ayarinda isitin. Instant Pot isininca icine zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi da isininca icine etlerin ucte birini ekleyip yaklasik olarak 10 dakika her yuzeyi kizarana kadar pisirin. Pisen etleri bir kaba alip geri kalan etleri de ayni sekilde pisirin.
  3. Etleri kaba aldiktan sonra kuru sogani ve kereviz saplarini ekleyin ve kuru sogan hafif pembe olana kadar karistirarak pisirin (yaklasik 10 dakika). Icine sarmisak ve baharatlari ekleyin ve bir dakika kadar daha pisirin. 
  4. 2 kupa kirmizi sarabi ekleyip tencenin altini iyice bir tahta kasikla kaziyip yapisan et parcalarinin lezzetini sarap ve baharatlara ekleyin. 
  5. Etleri, mantari ve havucu ekleyip Instant Pot'in kapagini kapatin.
  6. "Cancel" dugmesine basin. Daha sonra "Pressure Cook" yada "Stew" dugmesine basip 35 dakika yuksek basincta pisirin. 15 dakika "Natural Release" yaptiktan sonra (yani duduklunun basinc dugmesine basmadan bekleyerek) "Pressure Release" yapin (yani dudugunu acin).
  7. 2 yemek kasigi misir nisastasini 4 yemek kasigi suda eritin ve Instant Pot'a ekleyin. Instant Pot'in "Saute" ayarini acin ve yagninin suyunu biraz cektirin.
Umarim sizin yagniniz de benimki kadar lezzetli olur :-)

Comments