Pirasali ispanakli pirinc pilavi


- 2 pirasa (ince dogranmis ve iyice yikanmis)
- 500 gr. dondurulmus dogranmis ispanak
- 1 kupa pirinc (ben basmati pirinci kullandim)
- 2 kupa tavuk suyu (istege bagli)
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz

Yapilisi:
  1. Genis bir tavayi orta ateste isitin. Isininca icine 2 yemek kasigi zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi isininca icine pirasalari ekleyin. Az karistirarak pirasalari 7 dakika kavurun. 
  2. Pirasalar kavrulunca icine yikanmis pirinci ekleyin ve pirinci hafifce 5 dakika kadar kavurun. 
  3. Ustune dondurulmus ispanak ve 2 kupa tavuk suyunu ekleyin. Damak lezzetinize gore tuz ekleyin. 
  4. Tencerenin kapagini kapatin ve hafif ateste pirincler suyunu cekene kadar pisirin. 

Comments