Milfoy Hamurundan Peynirli Borek



Bu boregi saglikli yemek sinifina sokmayacagim. Ama bazen parti vermek gerekiyor. Partiler icin kolay bir tarif.Tarif Aylin'den. Aylin partilerde bol bol yapardi, ben de bol bol yerdim :-) Ilk kez yapmak kismet oldu.

- 1 paket milfoy hamuru (yaklasik 500 gram)
- 2 kibrit kutusu buyuklugunde beyaz peynir
- 3-4 dal maydanoz
- 1 yumurta
- Susam ve/veya corek otu

Yapilisi:
  1. Milfoy hamuru bu gun onceden dondurucudan cikarip buzdolabinda cozun.
  2. Milfoy hamuru kutusundan iki kat hamur cikiyor. Her birini dokuz parcaya bolun (Toplam 18 parca olacak)
  3. Beyaz peyniri catalla ezip, icine ince dogranmis maydanoz ile bir yumurtanin akini karistirin.
  4. Peynir icini kare kesilmis parcalarin bir kenarina koyup ucgen sekilde kapatin.
  5. Yumurta sarisinin icine bir tatli kasigi su ekleyip firca ile ucgen boreklerin uzerine surun. En son olarak ustlerine susam ile corek otunu ekleyin. Ben de corek otu kalmamisti.
  6. 205 derece firinda (400 derece Fahrenheit) yaklasik olarak 10 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.
  7. Sicak yada soguk servis edin. Iki gune kadar normal oda sicakliginda plastik ziploc torbada saklayabilirsiniz. Servis ederken firinda birazcik isitin. Ben sahsen soguk yemegi seviyorum.



Comments