Bu boregi saglikli yemek sinifina sokmayacagim. Ama bazen parti vermek gerekiyor. Partiler icin kolay bir tarif.Tarif Aylin'den. Aylin partilerde bol bol yapardi, ben de bol bol yerdim :-) Ilk kez yapmak kismet oldu.
- 1 paket milfoy hamuru (yaklasik 500 gram)
- 2 kibrit kutusu buyuklugunde beyaz peynir
- 3-4 dal maydanoz
- 1 yumurta
- Susam ve/veya corek otu
Yapilisi:
- Milfoy hamuru bu gun onceden dondurucudan cikarip buzdolabinda cozun.
- Milfoy hamuru kutusundan iki kat hamur cikiyor. Her birini dokuz parcaya bolun (Toplam 18 parca olacak)
- Beyaz peyniri catalla ezip, icine ince dogranmis maydanoz ile bir yumurtanin akini karistirin.
- Peynir icini kare kesilmis parcalarin bir kenarina koyup ucgen sekilde kapatin.
- Yumurta sarisinin icine bir tatli kasigi su ekleyip firca ile ucgen boreklerin uzerine surun. En son olarak ustlerine susam ile corek otunu ekleyin. Ben de corek otu kalmamisti.
- 205 derece firinda (400 derece Fahrenheit) yaklasik olarak 10 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.
- Sicak yada soguk servis edin. Iki gune kadar normal oda sicakliginda plastik ziploc torbada saklayabilirsiniz. Servis ederken firinda birazcik isitin. Ben sahsen soguk yemegi seviyorum.
Comments
Post a Comment