Kuskonmazli Somon Baligi

- 1/2 kilo somon baligi filetosu
- 1 demet kuskonmaz
- 3-4 dal dereotu
- 1/2 limonun kabugu
- 1 bas sarmisak
- 1 tatli kasigi tereyagi
- tuz ve karabiber

Yapilisi:
  1. Yarim demet kuskonmazi yikadiktan sonra elinizle yaklasik olarak sapindan 4 cm olan yerinden kirin ve sap kismini atin. Geri kalan kuskonmaza da ayni islemden gecirin.
  2. Bir buyuk aliminyum folyoyi ince bir tepsiye serin. Ortasina kuskonmazlari yerlestirin.
  3. Kuskonmazlarin ustune derisini cikarmis oldugunuz somon baligini yerlestirin. 
  4. Somon baligina isteginiz uzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Ince dilimlediginiz dereotunu somon baliginin uzerine ekleyin.
  6. Yarim limonun kabuklarini julyen seklinde kesip somon baliginin uzerine ekleyin.
  7. Ince rendeyle rendelediginiz yada kucuk kucuk kup halinde dogradiginiz sarmisagi ekleyin.
  8. Uzerine parca parca tereyagini ekledikten sonra, aliminyum folyoyi paket halinde kapatin.
  9. 190 derece santigrat (375 derece Fahrenheit) firinda yaklasik olarak 20 dakika pisirin.
Not: Ben organik limon kullandim. Organik olmayanlarin uzerinde bir suru kimyasal madde var.

Kaynak: https://www.facebook.com/TasteLifeOfficial/videos/497115094031651/?fref=gs&dti=322805381538769&hc_location=group

Comments