- 1/2 kilo somon baligi filetosu
- 1 demet kuskonmaz
- 3-4 dal dereotu
- 1/2 limonun kabugu
- 1 bas sarmisak
- 1 tatli kasigi tereyagi
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
Kaynak: https://www.facebook.com/TasteLifeOfficial/videos/497115094031651/?fref=gs&dti=322805381538769&hc_location=group
- 1 demet kuskonmaz
- 3-4 dal dereotu
- 1/2 limonun kabugu
- 1 bas sarmisak
- 1 tatli kasigi tereyagi
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
- Yarim demet kuskonmazi yikadiktan sonra elinizle yaklasik olarak sapindan 4 cm olan yerinden kirin ve sap kismini atin. Geri kalan kuskonmaza da ayni islemden gecirin.
- Bir buyuk aliminyum folyoyi ince bir tepsiye serin. Ortasina kuskonmazlari yerlestirin.
- Kuskonmazlarin ustune derisini cikarmis oldugunuz somon baligini yerlestirin.
- Somon baligina isteginiz uzerine tuz ve karabiber ekleyin.
- Ince dilimlediginiz dereotunu somon baliginin uzerine ekleyin.
- Yarim limonun kabuklarini julyen seklinde kesip somon baliginin uzerine ekleyin.
- Ince rendeyle rendelediginiz yada kucuk kucuk kup halinde dogradiginiz sarmisagi ekleyin.
- Uzerine parca parca tereyagini ekledikten sonra, aliminyum folyoyi paket halinde kapatin.
- 190 derece santigrat (375 derece Fahrenheit) firinda yaklasik olarak 20 dakika pisirin.
Kaynak: https://www.facebook.com/TasteLifeOfficial/videos/497115094031651/?fref=gs&dti=322805381538769&hc_location=group
Comments
Post a Comment