Deniz Tarakli Bruksel Lahanasi Corbasi

- 8 adet deniz taragi
- 400 gr Bruksel lahanasi
- 3 tatli kasigi kori
- 1 arpacik sogani
- 70 gr. tereyagi
- 20 cl. krema
- 2 dereotu
- tuz

1 - Deniz taraklarini acin yada balikciya actirin. Muslugun altinda iyice yikayin ve kumlarinindan arindirin.
2 - Bruksel lahanasinin sap kismini kesin ve ilk yapraklarini cikarin.
3 - Arpacik soganini soyup dograyin. Kalin tabanli bir tencereye 20 gr. tereyaginda 2 tatli kasigi koriyi eritin ve 25 cl. suyu ekleyin.
4 -Biraz tuz ekleyip, sivi kalmayincaya kadar yaklasik 20 dakika pisirin. Kremayi ekleyip 3-4 dakika kaynatin. Atesten alin, ve sosu ince bir suzgecten suzun ve bir kenara koyun.
5 - 1 litre tuzli su kaynatin. Kiyilmis lahanalari atin. 10 dakikda kaynamaya birakin. Sonra lahanalari pisirme sulari ve filtrelenmis kori kremasiyla karistirin. Cok hafif ateste sicak tutun.
6 -Temizlenmis deniz taraklarini tuz ve bir tutam kori ile baharatlayin. Kalan tereyagi ile bir tavada her iki tarafini hafifce pisirin. Sicak corbayi 4 derin tabaga bolun, ustune 2 adet deniz taragi koyup dereotu ile susleyin ve sicak servis edin.

Not: Amerika'da deniz taraklari temizlenmis satiliyor. O yuzden birinci basamagi atlayabilirsiniz. Deniz taraklarini cok hafif pisirin yoksa sertlesir.

Kaynak: https://www.marieclaire.fr/cuisine/bruxelloise-aux-saint-jacques,1211635.asp





Comments