Cin Usulu Patlican

Bu tarif de Singapur'lu arkadasim Linda'dan. Linda Cinli olmasina ragmen yemek pisirmeyi bilmiyormus. Universiteye giderken bir Cin restoraninda calisirken bu yemegi yapmayi ogrenmis. Cok enfes oluyor.



- 1 buyuk patlican (dogranmis)
- 2 dis sarmisak (ince dogranmis)
- 4 parmak boyunda zencefil (soyulmus ve kibrit seklinde dogranmis)
- 1 yesil sogan (ince dogranmis)
- as otu (cilantro - ince dogranmis)
- 3 kasik oyster sosu (yaklasik - damak zevkine bagli)
- sivi yag
- 1 chili pepper (ince aci biber - ince dogranmis)

Yapilisi:
  1. Patlicani ortadan ikiye bolun. Sonra yarim patlicanlari uzunlamasina uce boldukten sonra iki parmak kalinliginda dograyin. 
  2. Derin bir tencereye uc yemek kasigi sivi yagi koyun ve orta ateste isitin. 
  3. Yag isininca patlicanlarin bir kismini tavaya koyun.Gerekirse yag ekleyin. Patlicanlar yumusayinca servis tabagina alin. Tavaya cok fazla yag koymayin yoksa patlicanlar yagi ceker ve cok yagli olur.
  4. Butun patlicanlar pisince servis tabagindakileri de tencereye ekleyin ve oyster sosunu ekleyin. Patlicanlarin biraz daha yumusamasini saglamak icin 1/4 cay bardagi su ekleyebilirsiniz. 
  5. Patlicanlar yumusaginca tencerenin ortasini acin ve dogranmis sarmisak ve zencefili ekleyin. Sarmisak ve zencefilin uzerine biraz sivi yag ekleyin. Patlicanlari ezmeden biraz karistirin. 
  6. Atesi kapatin ve yeterince oyster sosu varmi diye tadin. Gerekirse biraz da oyster sosu ekleyin.
  7. Uzerine dogranmis yesil sogan ve as otunu ekleyin.
Yagsiz pirinc pilaviyla tek basina yada bir et yemegiyle servis edin. Afiyet olsun.








Comments