Bu tarif de Singapur'lu arkadasim Linda'dan. Linda Cinli olmasina ragmen yemek pisirmeyi bilmiyormus. Universiteye giderken bir Cin restoraninda calisirken bu yemegi yapmayi ogrenmis. Cok enfes oluyor.
- 1 buyuk patlican (dogranmis)
- 2 dis sarmisak (ince dogranmis)
- 4 parmak boyunda zencefil (soyulmus ve kibrit seklinde dogranmis)
- 1 yesil sogan (ince dogranmis)
- as otu (cilantro - ince dogranmis)
- 3 kasik oyster sosu (yaklasik - damak zevkine bagli)
- sivi yag
- 1 chili pepper (ince aci biber - ince dogranmis)
Yapilisi:
- 1 buyuk patlican (dogranmis)
- 2 dis sarmisak (ince dogranmis)
- 4 parmak boyunda zencefil (soyulmus ve kibrit seklinde dogranmis)
- 1 yesil sogan (ince dogranmis)
- as otu (cilantro - ince dogranmis)
- 3 kasik oyster sosu (yaklasik - damak zevkine bagli)
- sivi yag
- 1 chili pepper (ince aci biber - ince dogranmis)
Yapilisi:
- Patlicani ortadan ikiye bolun. Sonra yarim patlicanlari uzunlamasina uce boldukten sonra iki parmak kalinliginda dograyin.
- Derin bir tencereye uc yemek kasigi sivi yagi koyun ve orta ateste isitin.
- Yag isininca patlicanlarin bir kismini tavaya koyun.Gerekirse yag ekleyin. Patlicanlar yumusayinca servis tabagina alin. Tavaya cok fazla yag koymayin yoksa patlicanlar yagi ceker ve cok yagli olur.
- Butun patlicanlar pisince servis tabagindakileri de tencereye ekleyin ve oyster sosunu ekleyin. Patlicanlarin biraz daha yumusamasini saglamak icin 1/4 cay bardagi su ekleyebilirsiniz.
- Patlicanlar yumusaginca tencerenin ortasini acin ve dogranmis sarmisak ve zencefili ekleyin. Sarmisak ve zencefilin uzerine biraz sivi yag ekleyin. Patlicanlari ezmeden biraz karistirin.
- Atesi kapatin ve yeterince oyster sosu varmi diye tadin. Gerekirse biraz da oyster sosu ekleyin.
- Uzerine dogranmis yesil sogan ve as otunu ekleyin.
Comments
Post a Comment