Meksika mutfagindan...Eskiden Meksikali komsularimiz vardi, kucuk ogullari bir gun ogle yemegine davet etmistik ve yemegin yaninda guacamole vermistik. Cocuk yememisti - ona acaip gelmisti :) Meksikanin her yoresinde yenilen bir yiyecek degil demekki. Meksika restoranlarinda iki sekilde servis ediliyor: 1- Misir cipsine dip olarak 2 - Ince kesilmis iceberg marulunun ustunde salata olarak.
- 2 orta boy avakado (elinizle dokununca yumusak olmasi lazim)
- 2 arpacik sogan (golden pearl onion - incecik kup halinde dogranmis - yoksa kucuk bir soganin 1/4'unu ince kesin)
- 1/2 limonun suyu (orijinal tarifte lime (yesil limon) var)
- 6-7 adet taze kisnis (incecik dogranmis)
- tuz
Yapilisi:
Avakadonun yararlari:
http://www.healthdiaries.com/eatthis/10-health-benefits-of-avocados.html
- 2 orta boy avakado (elinizle dokununca yumusak olmasi lazim)
- 2 arpacik sogan (golden pearl onion - incecik kup halinde dogranmis - yoksa kucuk bir soganin 1/4'unu ince kesin)
- 1/2 limonun suyu (orijinal tarifte lime (yesil limon) var)
- 6-7 adet taze kisnis (incecik dogranmis)
- tuz
Yapilisi:
- Avakadoyu yikadiktan sonra ortadan ikiye kesin, ve avakadoyu ikiye ayirin. Bicaginizi cekirdege saplayin ve geri cekince cekirdek cikmis olacak. Kasigin iciyle avakadonun yesil etini kabugundan siyirin.
- Bir kasede avakadolari catal yada kasikla ezin. Icine incecik kup halinde dogranmis sogan, limon suyu ve kisnisi ekleyip karistirin.
Avakadonun yararlari:
- Icindeki 'oleic asit' kotu kolestrolu dusuruyor
- Icindeki potasyum tansiyonu duzenliyor
- Icindeki 'folate' kalbi koruyor
- Icindeki 'carotenoid lutein' gogus kanserine karsi koruyor
- Icindeki 'glutathione' antioksidan - bizi gencligimizi ve guzelligimizi koruyor :)
http://www.healthdiaries.com/eatthis/10-health-benefits-of-avocados.html
Comments
Post a Comment