Cocuklugumuzun en sevilen yemegi kofteydi. Guzel bir kofte tarifi bulmak zor. Bugun internette gordugum tarifi denedim. Cok lezzetliydi.Tavsiye ederim.
- 500 gr kiyma (yagsiz)
- 1 kuru sogan (rendelenmis)
- 1 yumurta
- 2 dis sarmisak (rendelenmis)
- 1/2 cay bardagi galeta unu - ben glutensiz olani kullandim
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1/2 demet maydanoz (ince dogranmis)
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber
- 1 cay kasigi pul biber
- 1/2 cay kasigi karabiber
- 1/2 cay kasigi kimyon
- 1/2 cay kasigi kofte bahari
- tuz
- 1/2 bardak zeytinyagi
Yapilisi:
- 500 gr kiyma (yagsiz)
- 1 kuru sogan (rendelenmis)
- 1 yumurta
- 2 dis sarmisak (rendelenmis)
- 1/2 cay bardagi galeta unu - ben glutensiz olani kullandim
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1/2 demet maydanoz (ince dogranmis)
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber
- 1 cay kasigi pul biber
- 1/2 cay kasigi karabiber
- 1/2 cay kasigi kimyon
- 1/2 cay kasigi kofte bahari
- tuz
- 1/2 bardak zeytinyagi
Yapilisi:
- Butun malzemeleri iyice yogurarak karistirin.
- Kofte hamuru iyince birlesince kapatip buzdolabinda yarim saat bekletin.
- Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip elimizle hafif uzun ve yuvarlak sekilde sekillendirin.
- Bir teflon tavayi isitin. Tava isininca zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi yeterince isininca kofteleri ekleyip kizartin.
- Pilav/patates kizartmasi ve salata ile servis edilinebilinir.
Comments
Post a Comment