Antep Usulu Patlican Yemegi

Bu tarifi de yillar once Nuran ablamdan almistim. Nuran ablam Antepli enistemle evlenip Antep'e tasinince acaip guzel yemekler yapmaya baslamisti. Yapilisi cok basit. 

- 1 kg patlican (yemeklik dogranmis)
- 1 kg kusbasi kuzu eti
- 1 kg domates (yemeklik dogranmis)
- 2/3 adet yesil biber (2 cmlik boyda kesilmis)
- 20 buyuk adet sarmisak (kabuklari soyulmus)
- 2 yk zeytinyagi
- tuz

Yapilisi
  1. Patlicani once ortadan ikiye kesip, daha sonra yeniden ortadan ikiye kesip bu dort parca patlicani iki santim uzunlukta parcalara kesin.
  2. Patlicanlari derin bir kapta 2 yk tuz ile 10 dakika bekletin, acisi ciksin diye.
  3. Tencerenin dibine kusbasi etleri dizin. Ustune tuzlu suyunu suzdugunuz ve yikadiginiz patlicanlari ekleyin. Kabuklari soyulmus tum sarmisaklari patlicanin arasina serpistirin. 
  4. En uste yemeklik dogranmis domates ile yesil biberleri ekleyin. 
  5. En son olarak da 2 yemek kasigi zeytinyagini ekleyin.
  6. Cok kisik ateste en az bir saat hic karistirmadan pisirin.

Comments