Bu tarifi de yillar once Nuran ablamdan almistim. Nuran ablam Antepli enistemle evlenip Antep'e tasinince acaip guzel yemekler yapmaya baslamisti. Yapilisi cok basit.
- 1 kg patlican (yemeklik dogranmis)
- 1 kg kusbasi kuzu eti
- 1 kg domates (yemeklik dogranmis)
- 2/3 adet yesil biber (2 cmlik boyda kesilmis)
- 20 buyuk adet sarmisak (kabuklari soyulmus)
- 2 yk zeytinyagi
- tuz
Yapilisi
- 1 kg patlican (yemeklik dogranmis)
- 1 kg kusbasi kuzu eti
- 1 kg domates (yemeklik dogranmis)
- 2/3 adet yesil biber (2 cmlik boyda kesilmis)
- 20 buyuk adet sarmisak (kabuklari soyulmus)
- 2 yk zeytinyagi
- tuz
Yapilisi
- Patlicani once ortadan ikiye kesip, daha sonra yeniden ortadan ikiye kesip bu dort parca patlicani iki santim uzunlukta parcalara kesin.
- Patlicanlari derin bir kapta 2 yk tuz ile 10 dakika bekletin, acisi ciksin diye.
- Tencerenin dibine kusbasi etleri dizin. Ustune tuzlu suyunu suzdugunuz ve yikadiginiz patlicanlari ekleyin. Kabuklari soyulmus tum sarmisaklari patlicanin arasina serpistirin.
- En uste yemeklik dogranmis domates ile yesil biberleri ekleyin.
- En son olarak da 2 yemek kasigi zeytinyagini ekleyin.
- Cok kisik ateste en az bir saat hic karistirmadan pisirin.
Comments
Post a Comment