Zeytinyagli Taze Yesil Fasulye



- 1 kg taze yesil fasulye (ayiklanmiz)
- 2 bas iri kuru sogan (yemeklik dogranmis)
- 5 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi seker
- 1 kg domates (rendelenmis)

Yapilisi:
  1. Soganlari yemeklik dograyin, fasulyeyi yikayip ayiklayin, kilciklari varsa alin.
  2. Buyuk bir tencerenin dibine 5 yemek kasigi sizma zeytinyagini koyun. Sonra dogranmis soganlari ve ustune fasulyeyi yayin. Iki tatli kasigi tuz ile 1 tatli kasigi sekeri ekledikten sonra tencerenin kapagini kapatin.
  3. Kisik ateste 15-20 dakika ara sira karistirark pisirip fasulyelerin renginin koyulasmasini bekleyin. 
  4. Soganlar gorunmez olup fasulyeler tamamen koyu yesile donup yemek hacimce kuculdugunde rendelediginiz 1 kg domatesi koyun, harli ateste birkac tasim kaynatin.
  5. Kapagi kapamadan once yarim su bardagi kaynar su ekleyin. Kapagi kapatip atesi kisin ve 40-50 dakika kadar pisirin.

Bu tarifi defterimde buldum, ve bu bloga eklemedigimi farkettim. Ilk bu tarifi denedigimde misafirlerim vardi. O kadar lezzetli oldu ki yillar sonra hala hatirliyorlar. Tabii fasulyeler ve domates yerel ciftliklerden.

Sizler de eger taze yetismis fasulye ve domates bulursaniz bu tarifi kesin deneyin. Hayal kirikligina ugramayacaksiniz.

Tarifi nereden aldigimi hatirlamiyorum. Bulunda kaynagini ekleyecegim. 

Comments