Bu tarifi bir Facebook grubunda buldum. Yaptim, sizinle paylasiyorum. Cok lezzetli bir corba!
- 1 orta boy sogan (yemeklik dogranmis)
- 2 yk zeytinyagi
- 4-5 endive (incecik dogranmis)
- 2 orta boy havuc (kucuk halka ve yarim halka halinde dogranmis)
- 3 kucuk boy patates (ben kirmizi patates kullandim ve kabuguyla dogradim)
- 200 mg krema
- karabiber, tuz
Yapilisi
- Sogani yemeklik dograyin
- Derin bir tenceye zeytinyagini ekleyin ve orta dereceli ateste zeytinyagi isindiktan sonra soganlari ekleyin.
- Soganlar hafif pembelesip yumusayinca endivelari ekleyin.
- Endivelar karamelize olunca icine patates ve havuclari ekleyin ve 5 dakika kadar ara sira karistirarak pisirin.
- Tencereye malzemeyi gececek kadar kaynar su ekleyin. Kaynar su ile sebzeler kaynayinca yemeklik kremayi ekleyin.
- Yaklasik yarim saat hafif ateste pisirdikten sonra el blenderinden gecirip dileginize gore karabiber ve tuz ekleyin.
Instant pot uyarlamasi:
- Soganlari, ve endive (beyaz hindiba) "Saute" (sote) ettikten sonra "High Pressure" yada "Soup/Broth" ayarinda 15 dakika pisirip, 25 dakika "Natural Release" ile bugari cikarttiktan sonra el blenderinden gecirip, krema ekleyip kaynayana kadar "Saute" ayarinda pisirin.
Comments
Post a Comment