Belcika Usulu Endive (Beyaz Hindiba) Corbasi (Bruxelloise)




Bu tarifi bir Facebook grubunda buldum. Yaptim, sizinle paylasiyorum. Cok lezzetli bir corba!

- 1 orta boy sogan (yemeklik dogranmis)
- 2 yk zeytinyagi
- 4-5 endive (incecik dogranmis)
- 2 orta boy havuc (kucuk halka ve yarim halka halinde dogranmis)
- 3 kucuk boy patates (ben kirmizi patates kullandim ve kabuguyla dogradim)
- 200 mg krema
- karabiber, tuz

Yapilisi
  1. Sogani yemeklik dograyin
  2. Derin bir tenceye zeytinyagini ekleyin ve orta dereceli ateste zeytinyagi isindiktan sonra soganlari ekleyin.
  3. Soganlar hafif pembelesip yumusayinca endivelari ekleyin.
  4. Endivelar karamelize olunca icine patates ve havuclari ekleyin ve 5 dakika kadar ara sira karistirarak pisirin.
  5. Tencereye malzemeyi gececek kadar kaynar su ekleyin. Kaynar su ile sebzeler kaynayinca yemeklik kremayi ekleyin.
  6. Yaklasik yarim saat hafif ateste pisirdikten sonra el blenderinden gecirip dileginize gore karabiber ve tuz ekleyin. 
Puf noktasi: Aci olmamasi icin kucuk endive secin ve endivelari iyice karamelize edin.

Instant pot uyarlamasi:
- Soganlari, ve endive (beyaz hindiba) "Saute" (sote) ettikten sonra "High Pressure" yada "Soup/Broth" ayarinda 15 dakika pisirip, 25 dakika "Natural Release" ile bugari cikarttiktan sonra el blenderinden gecirip, krema ekleyip kaynayana kadar "Saute" ayarinda pisirin. 

Comments