Patatesli Patlican

- 5 patlican
- 1 orta boy kuru sogan
- 7 dis sarmisak
- 5 adet sivribiber (birkac tanesi aci olsun0
- 1 cay bardagindan biraz fazla zeytinyagi
- 5 orta boy patates
- 4 orta boy domates (domatesler kucukse 5 adet)
- 1/2 cay bardagi kaynar su
- tuz

Yapilisi:
  1. Patlicanlari alacali soyup irice kupler halinde dograyin. Hepsini bir kaba alarak tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
  2. Sogani soyup yemeklik dograyin, sarmisaklari soyun, biberleri temizleyip dograyin. Hepsini zeytinyagiyla beraber yayvan bir tencereye koyara kavurun.
  3. Patatesleri soyp dograyin, tencereye koyarak kavurun.
  4. Domatesleri soyun, irice kupler halinde dograyip tencereye ekleyin. Patlicanlari birkac kez sudan gecirip tencereye ilave edin. Patlicanlari da bir sure kavurduktan sonra kaynamis suya ekleyin. Bir tasim kaynatip altini kisin. Tencerenin kapagini kapatip pisene kadar pisirin (patatesler pisince patlicanlar da pismis olacak). En son tuzu ilave edin. 
  5. Servis yaparken cok fazla karistirmadan, patatesleri ezmemeye ozen gostererek tabaklara paylastirin.

Comments