- 1 orta boy karnabahar
- 200 gr kiyma
- 1 buyuk bas sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi (ben biber salcasi kullandim)
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1/2 cay bardagi pirinc
- 1/2 cay bardagi limon (karnabahar kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasini sagliyor)
- isterseniz 2 adet kurutulmus sivribiber
- 1 tatli kasigi tuz
Yapilisi
- 200 gr kiyma
- 1 buyuk bas sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi (ben biber salcasi kullandim)
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1/2 cay bardagi pirinc
- 1/2 cay bardagi limon (karnabahar kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasini sagliyor)
- isterseniz 2 adet kurutulmus sivribiber
- 1 tatli kasigi tuz
Yapilisi
- Sogani yemeklik dograyin. Derin bir tencereye alip 200 gr. kiyma ve yarim cay bardagi zeytinyagi ile kavurun.
- Tencerey bir yemek kasigi salcayi ekleyin. Bu arada bir orta boy karnabahari kocanlarina ayirip yikayin ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormus gibi cevirin.
- Yuzyuze gelecek sekilde (karnabaharlarla ayni seviyede) kaynamis su ekleyin.
- Yarim cay bardagi yikanmis pirinci, yarim cay bardagi limon suyunu ve kucuk parcalara bolunmus 2 kurutulmus biberi tencereye ilave edin.
- Karnabaharlar yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Pisince 1 tatli kasigi tuz ekleyin.
Comments
Post a Comment