Kiymali Karnabahar

- 1 orta boy karnabahar
- 200 gr kiyma
- 1 buyuk bas sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi (ben biber salcasi kullandim)
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1/2 cay bardagi pirinc
- 1/2 cay bardagi limon (karnabahar kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasini sagliyor)
- isterseniz 2 adet kurutulmus sivribiber
- 1 tatli kasigi tuz

Yapilisi
  1. Sogani yemeklik dograyin. Derin bir tencereye alip 200 gr. kiyma ve yarim cay bardagi zeytinyagi ile kavurun.
  2. Tencerey bir yemek kasigi salcayi ekleyin. Bu arada bir orta boy karnabahari kocanlarina ayirip yikayin ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormus gibi cevirin.
  3. Yuzyuze gelecek sekilde (karnabaharlarla ayni seviyede) kaynamis su ekleyin. 
  4. Yarim cay bardagi yikanmis pirinci, yarim cay bardagi limon suyunu ve kucuk parcalara bolunmus 2 kurutulmus biberi tencereye ilave edin.
  5. Karnabaharlar yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Pisince 1 tatli kasigi tuz ekleyin.

Comments