Sehriyeli Ezo Gelin Corbasi



- 1 kirmizi sogan (yemeklik dogranmis)
- 5 yemek kasigi kirmizi mercimek
- 2 yemek kasigi pirinc
- 2 yemek kasigi bulgur
- 2 litre (sekiz bardak) kaynamis su
- 3 corba kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 avuc sehriye

Yapilisi
  1. Bir tencereye kuru sogan, mercimek, pirinc, bulgur ve kaynamis suyu ekleyip orta ateste iyice pisirin.
  2. Tenceredekileri el blenderindan gecirin.
  3. Kucuk bir tavada zeytinyagini isitin. Kuru naneyi ekleyip biraz kavurduktan sonra salcayi ekleyip salca hafif kavrulana kadar pisirin. Daha sonra bu sosu corbaya ekleyin.
  4. Corba yeniden kaynayinca sehriyeyi ekleyin ve 10 dakika kadar pisirin.
  5. Tuzunu ekleyin, afiye olsun :)
Cok calismaktan, tatilden, hastalik, ve stresten kalbimde carpinti basladi. Doktora gittim ama teshisten oteri bir bilgi almadim. Doktorun yarari olmayinca akupunkturcuya gittim. Bundan once baska bir sehirde olan Stanley'i ziyaret ediyordum. Ama 1.5 saat arabayla gidip 1 saat tedaviden sonra 1.5 saat arabayla geri gelmek uzerimde stres yaratiyordu. Bu sefer evime yakin bir yerde bir akupunturcu buldum. Bu akupunkturcuda Koreli ancak egitimini Kaliforniya'da yapmis.

Bana verdigi tavsiyelerden biri hergun kucuk bir kirmizi sogan yemekti. O yuzden bu corbaya sari kuru sogan yerine kirmizi sogan ekledim. Size de tavsiye ederim.

Kaynak: Bu tarifi Leyla ile Yemek Saati sitesinden aldim.



Comments