- 1 kirmizi sogan (yemeklik dogranmis)
- 5 yemek kasigi kirmizi mercimek
- 2 yemek kasigi pirinc
- 2 yemek kasigi bulgur
- 2 litre (sekiz bardak) kaynamis su
- 3 corba kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 avuc sehriye
Yapilisi
- Bir tencereye kuru sogan, mercimek, pirinc, bulgur ve kaynamis suyu ekleyip orta ateste iyice pisirin.
- Tenceredekileri el blenderindan gecirin.
- Kucuk bir tavada zeytinyagini isitin. Kuru naneyi ekleyip biraz kavurduktan sonra salcayi ekleyip salca hafif kavrulana kadar pisirin. Daha sonra bu sosu corbaya ekleyin.
- Corba yeniden kaynayinca sehriyeyi ekleyin ve 10 dakika kadar pisirin.
- Tuzunu ekleyin, afiye olsun :)
Bana verdigi tavsiyelerden biri hergun kucuk bir kirmizi sogan yemekti. O yuzden bu corbaya sari kuru sogan yerine kirmizi sogan ekledim. Size de tavsiye ederim.
Kaynak: Bu tarifi Leyla ile Yemek Saati sitesinden aldim.
Comments
Post a Comment