Ramazanda sahurda kolaylikla yiyecegiz bir yemek. Ben gun icinde yapiyorum, iftarda sahurda yiyorum. Sizde yaparsaniz cok hosunuza gidecek.
- 1 bardak kirmizi mercimek (iyice yikanmis)
- 3 su bardagi su (kaynamis)
- 1 bardak ince bulgur
- 1 buyuk cay bardagi zeytinyagi
- 2 iri sogan (yemeklik dogranmis - ben kirmizi sogan kullandim)
- 1 tatli kasigi karabiber
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- 1 demet maydanoz (ince kiyilmis)
- 6-7 adet yesil sogan (ince kiyilmis)
-1.5 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
- Bir bardak kirmizi mercimegi ve 3 su bardagi suyu bir tencerede atesin uzerine koyun. Mercimekler suyu cekene kadar orta ateste pisirin.
- Mercimekler yumusayip pisince icine ince bulguru ekleyip atesin altini kapatin. Ince bulgur sisene kadar yaklasik 10 dakika tencerenin kapagi kapali olarak demlendirin.
- Bir tavaya zeytinyagini ekleyin. Zeytinyagi isininca icine yemeklik dogranmis soganlari ekleyip soganlar pembe olana kadar karistirarak pisirin. Icine karabiber ve biber salcasini ekleyip salca iyicene olene kadar pisirin.
- Mercimek ve bulguru genis bir kaba bosaltin. Uzerine zeytinyaginda pismis sogan karisimini ekleyin.
- Mercimek ve bulgur biraz soguyunca icine ince dogranmis maydanoz ve sogani ve tuzu ekleyip iyice karistirin.
- Elinize kucuk parcalardan bu hamuru alip uzun cig kofte seklini verin.
Ben roka ile yedim enfes oldu. Denerseniz size de afiyetler olsun.
Bu tarifi Leyla Ile Yemek Saatinden aldim. Herkese bu yemek tarif sitesini tarif ederim. Leyla hanimin tarifleri cok guzel oluyor. Kendisine buradan tesekkurler!
Comments
Post a Comment