Antep Usulu Yumurta Peyvazi


Bu tarifte Antepli Nevres enistemden. Ankara'da kahvaltiya hazirlamisti. Hem saglikli hem de cok lezzetli. Bazen icine ince dogranmis domates de ekliyordu ama ben domatessiz versiyonunu daha cok begendim. Firindan yeni cikmis taze ekmegin icine sandvic gibi de yapabilirsiniz.

Ben dun yaptigimda icine roka ekledim. Cok guzel oldu. Siz isterseniz icine tere, yesil sarmisak ekleyebilirsiniz.

Bu tarif hayal kirikligina ugratmaz.

Bir kisilik tarif:

- 2 buyuk yumurta
- 3 yesil sogan (ince dogranmis)
- 1/4 deste maydanoz (ince dogranmis)
- 1/2 yesil biber
- tuz, karabiber, kirmizi biber
- 1 yemek kasigi nar eksisi
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- sumak (istege bagli)

Yapilisi:
  1. 2 buyuk yumurtayi kati olacak kadar suda haslayin (yaklasik bes dakika). Kabuklarini soyup kucuk parcalar halinde dograyin.
  2. Dogranmis yesil sogan, maydanoz ve yesil biberleri ekleyin.
  3. Istege gore tuz, karabiber ve kirmizi biber ekleyin. 
  4. Nar eksisi, limon suyu ve zeytinyagini ekleyip karistirin.


Comments